PODRŠKA IZ RS, ALBANIJE I TZV. KOSOVA: Video porukama Kurca podržali Crnadak, Baša i Mustafa

Tanjug

10. 10. 2017. u 14:15

Sebastijan Kurc, uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani u nedelju, dobio je podršku zvaničnika i političkih lidera BiH i Albanije, kao i bivšeg premijera samoproglašenog Kosova

ПОДРШКА ИЗ РС, АЛБАНИЈЕ И ТЗВ. КОСОВА: Видео порукама Курца подржали Црнадак, Баша и Мустафа

Sebastijan Kurc Foto A. Stanković

Sebastijan Kurc, lider Narodne partije Austrije (OVP) i aktuelni šef diplomatije, uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani u nedelju, dobio je podršku zvaničnika i političkih lidera BiH i Albanije, kao i bivšeg premijera samoproglašenog Kosova i predsednika opozicionog Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe.

Kurc je video poruke okačio na svom Fesjbuk profilu, s porukom u kojoj kaže da je bezbednost i stabilnost na Zapadnom Balkanu u interesu Austrije s obzirom na to da se taj region nalazi u neposrednom okruženju te zemlje.

„Kao ministar spoljnih poslova sam region često posećivao i uvek se zalagao za Zapadni Balkan. Zbog toga smo, kroz tesnu saradnju, uspeli i da zatvorimo balkansku rutu“, napisao je Kurc.


PROČITAJTE JOŠ: Kurc prvi favorit

Potom sledi izjava njegovog bosanskohercegovačkog kolege Igora Crnadaka koji za Kurca kaže da je veliki prijatelj BiH, koji prepoznaje sve probleme i kompleksnost strukture te zemlje.

"NJega podržavaju svi u celoj BiH. On je i veliki prijatelj regiona. Lično podržava naš napredak na putu ka EU i njegovo dosadašnje delovanje je imalo mnoge pozitivne efekte na Balkanu“, naveo je Crnadak.

LJuljzim Baša je naveo da je Kurc bio angažovan u Albanijim i drugim zemljama regiona na razvoju budućnosti.


"On je njegovim delovanjem pomogao stabilizaciji naših zemalja i tako regionu omogućio da ima demokratiju i prosperitetna tržišta“, naveo je Baša.

Bivši premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa podsetio je da je OVP, stranka na čijem čelu je Kurc, uvek pomagala Kosovu, te da aktuelni šef diplomatije Austrije ima, kako je naveo, odlične kvalitete jednog vođe.

„Kurc se zalaže za procese saradnje i integracije na Balkanu“, naveo je Mustafa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Милан

10.10.2017. 16:16

Република Српска је уз Хајнца Штрахеа и партију слободарске Аустрије која подржава отворено референдум за незавнисност Републике Српске!