Firenca: Propao asfalt, 20 kola u jarku

I. S.

25. 05. 2016. u 22:54

Фиренца: Пропао асфалт, 20 кола у јарку

Automobili u vodi u centru Firence

Deo nasipa na reci Arno, blizu čuvenog mosta Ponte Vekio, se urušio, rupa, nastala propadanjem tla duga je oko 200, a široka sedam metara

BEZ ijednog znaka upozorenja, u sredu se urušio deo nasipa na reci Arno u centru Firence, pa je više od 20 parkiranih automobila upalo u jarak, a neki su potopljeni u vodi. Incident se dogodio, rano ujutru, blizu čuvenog mosta Ponte Vekio, simbola ovog grada u centralnom delu Italije. Rupa, nastala propadanjem tla duga je oko 200, a široka sedam metara.

Gradonačelnik Firence Dario Nardela napisao je na "Tviteru" (kako britanski Bi-Bi-Si naglašava, na italijanskom jeziku) da niko nije povređen, a da je snabdevanje vodom dela grada u prekidu. Nardela je objasnio da se asfalt urušio zbog izlivanja podzemnih voda, usled pukotine na jednom od glavnih cevovoda u tom delu grada, prenose svetski mediji. On je zamolio vlasnike automobila parkiranih u blizini da što pre uklone svoja vozila.

Vatrogasci su pozvali stanovnike obližnje zgrade da se dobrovoljno evakuišu, a vlasti pokušavaju da utvrde da li bi oslabljeni asfalt mogao da izdrži težinu krana koji bi izvlačio automobile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)