BEOGRAD - Danas i naredna tri dana u švajcarsko turističko mesto Davos na Svetski ekonomski forum stiže 1.700 mlaznih aviona punih milijardera i poznatih ličnosti, piše Njuzvik.

Ta oblast tokom trajanja foruma ima gužvu u vazdušnom saobraćaju kakvu je nemoguće tu naći ostalim danima u godini. Za prevoz su popularni i helikopteri, pa je tako petina od prošlogodišnjih 2.500 učesnika u Davos tada stigla jednim od helikoptera koji su poletali s aerodroma u Cirihu, prenosi Blic.

U Davosu se okuplja onih jedan odsto za koje se veruje da drže kontrolu nad svetom, a neki od gostiju plaćaju 71.000 dolara kako bi prisustvovali ovom događaju, koji je najbolja prilika za zaključivanje velikih poslova.

"Jedan direktor multinacionalne kompanije rekao mi je jutros da će se on i kolega sastati sa 100 klijenata. Njihova kompanija je takođe sponzor konferencije, zato što je brending i povezivanje s ovim događajem korisno, ali ne postoji mesto na svetu na kojem je moguće nagurati toliko sastanaka na visokom nivou u tako malo vremena", rekao je izvršni direktor "Biznis insajdera" Henri Blodžet koji je već nekoliko puta bio u Davosu.