Uzbuna u prodavnici zbog poslednje mušterije: Zmija se “ugnezdila” iza frižidera (VIDEO)

Novosti online / D. Ristić

17. 05. 2020. u 13:05

Узбуна у продавници због последње муштерије: Змија се “угнездила” иза фрижидера  (ВИДЕО)

Foto Udruženje "Poskok"

Vlasnik prodavnice u Vladičinom Hanu bio je ne malo iznenađen kada je u svom objektu, pred zatvaranje, ugledao "poslednju mušteriju". Stručnjak za gmizavce uhvatio je smuka i vratio u prirodu

Na samom kraju radnog dana, u subotu uveče oko 22 časa, vlasnik jedne prodavnice u Vladičinom Hanu je u pomoćnoj prostoriji primetio nezvanog gosta - zmiju.

Odmah je alarmirao svog sugrađanina Vladicu Stankovića iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“, specijalistu za ovakve situacije.

Posle kraće pretrage, uljez je lociran iza jednog frižidera.

- Radi se o neotrovnom smuku, dužine oko 1,5 metra, koji se smestio između kablova kod motora frižidera, gde mu je bilo toplo. Izvučen je i, naravno, vraćen u svoje prirodno stanište – pojašnjava Vladica.

On dodaje da ni sam nije siguran kako je životinja neprimećena dospela u prodavnicu, budući da se radi o vrlo prometnom objektu, gde zaposleni i mušterije stalno cirkulišu.

Ipak, činjenica je da je toplo vreme izmamilo gmizavce iz njihovih staništa i da, nakon hibernacije, lutaju u potrazi za hranom.


To znači, dodaje Vladica, da će sigurno i nadalje biti ovakvih susreta. On apeluje da se zmije ne ubijaju, već da se građani obrate stručnim licima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Aleksandar

17.05.2020. 14:53

Vrlo lagodno baratanje zmijom. Profesionalizam ili amaterizam, videlo bi se sa otrovnim primerkom.