Fejsbuk i Instagram blokirali neonacističke naloge u Italiji

Tanjug

09. 09. 2019. u 21:52

Фејсбук и Инстаграм блокирали неонацистичке налоге у Италији

Depositphotos

Na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram danas su blokirani nalozi dvema italijanskim neo-nacističkim grupama i pojedinim njihovim članovima
Na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram danas su blokirani nalozi dvema italijanskim neo-nacističkim grupama i pojedinim njihovim članovima, jer su prekršili pravilo neširenja mržnje, saopštila je kompanija Fejsbuk u čijem vlasništvu je i Instagram.


Blokirani su nalozi grupama Kazapaund i Forca Nova koje su zastupale krajnje desničarske ideologije , a koje su u Italiji pojačale svoje profile vodeći anti-migrantske kampanje, prenosi Rojters.


"Ljudi i organizacije koje šire mržnju ili napadaju druge na osnovu toga ko su nemaju mesto na Fejsbuku i Instagramu", navela je kompanija Fejsbuk.


Lider grupe Kazapaund Simone di Stefano osudio je tu odluku rekavši da se radi o kršenju italijanskog zakona.


"Pljunuli su u lice demokratiji", napisao je na Tviteru Di Stefano,čija je grupa na Fejsbuku imala 250.000 pratilaca.


Pročitajtejoš: Votsap i Instagram menjaju ime-vlasnik Fejsbuk u prvom planu


Prema njegovim rečima, osim profila grupe, ugašen mu je i privatni nalog na kome je imao 140.000 pratilaca.


Sa druge strane lider grupe Forca nova Roberto Fjore rekao je da će ta grupa odgovoriti na taj potez uličnim protestima.


Pristalice te dve grupe danas su protestvovale ispred parlamenta zahtevajući prevremene izbore, a neki od njih su snimljeni kako podižu ruku i salutiraju na način na koji su to radili fašisti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ф У Ј !!!

09.09.2019. 22:52

"Сви смо ми једнаки, само што су неки мало једнакији од других"... - дакле, као у време комунизма. Слобода говора за неке важи,а за неке не. Ма, демо(но)кратија је чудо...