Sudar kamiona i autobusa na Manjači, povređeno pet osoba (FOTO)

O. MATAVULj

utorak, 07. 07. 2020. u 09:53

Судар камиона и аутобуса на Мањачи, повређено пет особа (ФОТО)

Foto: Vatrogasna brigada Banjaluka

Vozač autobusa i putnik iz Banjaluke teško su povređeni
VOZAČ autobusa Ljubiša Radaković (34) i putnik Dragoslav Živković (64) iz Banjaluke teško su povređeni, a tri osobe su zadobile lakše povrede u sudaru kamionske prikolice i autobusa u mestu Kola kod Banjaluke.

Radaković i Živković prevezeni su u UKC RS i obojici su konstatovane teške povrede donjih ekstremiteta, odnosno otvoreni prelomi nogu. U Urgentni centar primljeni su i putnici G. M. (46) i G. M. (27), kojima su konstatovane lakše povrede.

U PU Banjaluka navode da se nezgoda dogodila u 7.50 na regionalnom putu Banjaluka - Čađavica na Manjači.

- U nezgodi su učestvovali G. J. sa kamionom "daf" i Lj. R, koji je upravljao autobusom. Povređeno je pet osoba, koje su lekarski zbrinute - kaže portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Očevici pričaju da je kamionska prikolica udarila u prednji deo autobusa, nakon što je G. J. naglo zakočio.

- Kamion je iz Banjaluke išao prema Manjači. U velikoj krivini, na nizbrdici, vozač je naglo zakočio jer je ispred njega bio zaustavljen automobil koji je skretao na bočni put. Usled kočenja prikolica je zaplesala po putu i udarila u autobus koji je naišao iz suprotnog smera - pričaju očevici.

Oni kažu da je prikolica udarila u prednji deo autobusa, tačno u vozača i putnike koji su sedeli iza njega.

- To je bio jeziv prizor. Vozač je imao otvoreni prelom. Noga mu je doslovno visila na koži. Slično je i sa putnikom koji je sedeo iza njega. Krvi je bilo svuda. Ljudi su bili u šoku - kažu očevici nesreće.


VAN OPASNOSTI

U UKC RS navode da su Ljubiša Radaković i Dragoslav Živković zadobili teške povrede donjih ekstremiteta i nalaze se van životne opasnosti.


ŽENA VOZAČ BEZ ODGOVORNOSTI

OČEVICI su ogorčeni na vozača automobila, odnosno ženu, koja se nakon sudara nije zaustavila. Pojašnjavaju da je, dok je putnicima ukazivana pomoć, ona vratila na mesto nezgode, ali se opet nije zaustavila.

- Narod je vikao na nju i vozač kamiona je zapisao njene tablice - kažu očevici.

Međutim, u PU Banjaluka navode da njene odgovornosti nema, jer se pridržavala svih propisa i nije bila učesnik nezgode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije