Patrijarhu Pavlu pešačka zona u Bijeljini

V. MITRIĆ

petak, 03. 07. 2020. u 13:30

Патријарху Павлу пешачка зона у Бијељини

Buduće šetalište posvećeno patrijarhu Pavlu Foto GU u Bijeljini

Lokalna samouprava rešava saobraćajne probleme u centru grada
ULICA patrijarha Pavla, koja od Trga kralja Petra Prvog Karađorđevića - pored manastira posvećenog Svetom Vasiliju Ostroškom - vodi do Gradskog parka, kako je najavio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, uskoro će biti popločana i pretvorena u savremenu pešačku zonu.

Cilj Gradske uprave i Odeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine je da što više javnih površina bude prilagođeno potrebama pešaka.

- Želimo da sugrađanima obezbedimo više prostora za šetnju, ali i za vožnju bicikala i rekreaciju. Ulica patrijarha Pavla će biti popločana tokom aktuelne građevinske sezone, projekat je završen, ali još analiziramo da li bi neka druga podloga bila najprihvatljivija od granita, na primer - objašnjava Mićić, i najavljuje da će stanarima biti omogućen prilaz automobilima do njihovih zgrada, a isto će važiti i za sveštenstvo Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Neće biti zaboravljenni ni hotel, banke i druge firme kojima će biti omogućeno snabdevanje - sve uz poštovanje režima pešačke zone, jer će ulica biti zatvorena.

Inače, u bijeljinskoj Gradskoj upravi uveliko analiziraju i ostali saobraćaj u centralnoj zoni, te intenzivno razmišljaju o promeni režima kretanja u pojedinim ulicama, da bi smanjili aktuelne gužve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije