U Modriči su podeljeni paketi hrane i higijenski paketi članovima Udruženja gluvih i nagluvih lica iz Modriče i Vukosavlja. Pakete je obezbedila Vlada Republike Srpske i Štab za vanredne situacije Republike Srpske kao podrška ovoj populaciji u borbi protiv korona virusa.Uručena su po dva paketa pomoći za 30-oro dece oštećenog sluha i dece čiji su roditelji oštećenog sluha. Inače Udruženje gluvih i nagluvih lica Modriča i Vuksavlje u ovom trenutku broji 100 članova.


-Zahvaljujemo se Vladi RS i Republičkom štabu za vanredne situacije koji su donirali pakete za našu decu sa oštećenim sluhom, roditelje koji ne čuju i njihovu decu koja čuju .Zahvaljujemo od srca jer mnogi od nas smo lošeg materijalnog stanja. – rekla je Laura Stjepanić član Udruženja gluvih i nagluvih lica iz Modriče i Vukosavlja.


Inače sva lica sa invaliditetom su socijalno najugroženije kategorije stanovništva a većina lica sa oštećenim sluhom susreću se sa egzistencijalnim problemima rečeno je prilikom podjele paketa. Vrednost pojedinačnog paketa je 40 maraka.-Najugroženiji su dobili po dva paketa. U jednom paketu su higijenske potrepštine a u drugom je prehrana, riža, makarone, ulje, šećer, so. Za ova lica koja su izuzetno lošeg materijalnog stanja ovi paketi mnogo znače.Donacijom paketa Vlada RS je želela da se ekonomski osnaže porodice čiji čalnovi pripadaju populaciji sa oštećenim sluhom u situaciji kada se svi borimo protiv korone. – naglasio je Radosav Luković sekretar Udruženja gluvih i nagluvih lica Modriče i Vukosavlja .Pročitajte još: Pametne naočare zaštita gluvima


Lica boljeg materijalnog stanja odrekli se paketa u korist onih kojima su oni potrebniji. Udruženje dece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce“ iz Trebinja doniralo je maske za višekratnu upotrebu članovima udruženja u Modriči.