Skromno obeležen Dan opštine: Samo počast oslobodiocima Modriče

NovostiOnline/ Vid Blagojević

nedelja, 28. 06. 2020. u 16:40

Скрoмнo oбeлeжeн Дaн oпштинe: Сaмo пoчaст oслoбoдиoцима Moдричe

Foto: Vid Blagojević

Predsednik Boračke organizacije Modriče Željko Terzić rekao je da je Vidovdan poseban dan za sve građane Modriče
Zbog mera predostrožnosti koje su uvedene u Republici Srpskoj radi prevencije širenja virusa korona rukvdstvo opštine odlučilo je da se ove godine skromno obeleži Vidovdan - Dan opštine Modriča, čak i bez svečane sednice Skupštine opštine.

- Modriču su danas oslobodile kombinovane jedinice Prvog krajiškog korupusa i ovim poželele da čestitaju praznik svim Srbima u svetu. Ovim je koridor za Jugoslaviju uspostavljen. Put je slobodan. Srećno.- rekao je pre 28 godina general Novica Simić komandant operacija u proboju Koridora života i oslobađanja Modriče na centru grada. I baš tom rečenicom započela je ovogodišnja manifestacija obeležavanja Dana opštine Modriča.


- Suština svakog od ovih naših skupova u ovo vreme je da se sa njih šalju slobodarske ideje i želja za normalnim životom, bez ratova, ubijanja, poplava, pandemija…. Zbog ovih ideja i poruka koje šaljemo sa njih bitan nam je Vidovdan i Dan opštine Modriča. - naglasio je Mladen Krekić načelnik opštine Modirča.


Predsednik Boračke organizacije Modriče Željko Terzić rekao je da je Vidovdan poseban dan za sve građane Modriče.-Srbi su se vekovima borili za svoju slobodu, državnost i opstanak na svome ognjištu. Nikada nisu bili agresori. Takvi su bili svi naši ratovi od Kosovskog boja do danas i svi su oni nekako sudbinski vezani za Vidovdan. – naglasio je Terzić.


Više sveštenika SPC je ispred centralnog spomen – obeležja služilo je pomen i parastos za 507 modričana koji su život dali za slobodu Modriče ali i za sve srpske junake od Kosova do današnjih dana. Cveće na spomen obeležje podinulim u poslednjem Odbrambeno – otadžbinskog ratu položili su rukovodstvo opštine Modriča, delegacije više boračkih udruženja, javnih institucija i privrednih subjekata. Cveće je položeno i na spomenik žrtava Drugog .svetskog rata i spomen obeležje strdalim modriačnima na Solunskom frontu.