Odluka Štaba za vanredne situacije: Dozvoljen rad bazenima, BEZ SPORTA do 8. juna

Novosti Online / O. M.

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 18:28

Одлука Штаба за ванредне ситуације: Дозвољен рад базенима, БЕЗ СПОРТА до 8. јуна

Zgrada Vlade RS

Republički štab za vanredne situacije doneo odluku kojom se dozvoljava rad bazenima, velnes i spa centrima kako samostalnim, tako i onim u hotelima na teritoriji Republike Srpske
Republički štab za vanredne situacije doneoje odluku kojom se od danas dozvoljava rad bazenima, velnes i spa centrima kako samostalnim, tako i onim u hotelima na teritoriji Republike Srpske.


Odlukom Štaba i dalje na snazi ostaje zabrana takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista do 8. juna ove godine u cilju prevencije širenja virusa korona.


- Bazeni, spa centri i slično dužni su da rad organizuju uz preduzimanje mera propisanih Upustom Instituta za javno zdravstvo RS na radnom mestu - saopšteno je nakon 39. sjednice štaba.


Takođe republički organi uprave, lokalne samouprave i ostali subjeti koji vrše javna ovlaštenja dužni su organizovati svoj rad tako da na ulazu u sve službene prostorije, koje građanima pružaju usluge, ograniče broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u njima. Dužni su i da onemoguće zadržavanje u prostorijama, te pravljenje dužih redova u zatvorenom prostoru u kojima je obavezno održavanje rastojanja od najmanje dva metra.


Pročitajte još: U Srpskoj počeli sa radom tržni centri: Relaksacija mera u RS


- Republički štab za vanredne situacije dao je instrukciju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica - dodaje se u saopštenju.


Naloženo je da se u borbu i prevenciju širenja virusa korona uključe i svi domovi zdravlja u Srpskoj, što se odnosi i na zbrinjavanje i rješavanje pacijenata obolelih od KOVID-19, kao i uzimanje epidemiološke ankete za svakog pacijenta.