Povodom obeležavanja godišnjice od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku  ispred zgrade Policijske uprave položeni venci na spomen ploču, čime je odata počast Draganu Đuriću, policijajcu, koji je, pre pet godina, tragično nastradao u terorističkom napadu.

Policijska uprava Zvornik je, kako kažu u policiji, „ovim činom poručila da Dragan Đurić, koji je stradao u ovom terorističkom napadu, ne sme biti zaboravljen, kao ni drugi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su izgubili živote dostojanstveno izvršavajući svoje poslove“.  

- Na osnovu iskustva proisteklog iz ovog terorističkog napada, PU Zvornik je intezivirala aktivnosti na preduzimanju preventivnih jera i radnji u cilju sprečavanja  nasilničkog ekstremizma i terorizma – kaže Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

- Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom, pokrenut zajednički projekat preventivnog delovanja lokalne zajednice u sprečavanju ove opake  društvene pojave.  Cilj  je očuvanje povoljnog stanja bezbednosti na ovom području.

Pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, cveće na spomen ploču su položili i članovi porodice tragično nastradalog Dragana Đurića.