U Banjaluku je iz Srbije stigao prvi kontingent pomoći Republici Srpskoj u borbi protiv virusa korona. U kontigentu se nalazi pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odela, 200 naočara i 50.000 rukavica, te lekovi.

Kontingent pomoći dočekali su Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srpske i Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pomoć u medicinskom materijalu koju je Srbija poslala Republici Srpskoj velika stvar za narod Srpske u borbi protiv virusa korona, ali i važna poruka za sve ljude u Republici Srpskoj.


– Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o Republici Srpskoj. Kako sam u razgovoru sa predsednikom Vučićem mogao da zaključim i po njegovim rečima – dok je Srbije biće i Republike Srpske i to želim da prenesem svim ljudima i u Republici Srpskoj – rekao je Dodik.