Fudbaler beogradske „Crvene zvezde“ Željko Gavrić iz Ugljevika proglašen je za najboljeg sportistu ove opštine za prošlu godinu.


U ime Željka nagradu je primio njegov otac Jovo Gavrić koji se zahvalio u ime porodice na dodeljenom priznanju.


Nagrade i priznanja najuspješnijima u ugljevičkom Centru za kulturu dodelili su načelnik opštine Vasilije Perić , načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene delatnosti Boško Lukić i odbornik Skupštine opštine Ugljevik Jugoslav Cvetković.


Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da se i na ovaj način afirmiše sport u ovoj podmajevičkoj opštini koja je poznata po sportu i mladim ljudima.


- Sport je izuzetno važan za sve nas, za mlade generacije, i omogućava nanm da se uspešno borimo protiv svih zala i pošasti modernog doba. Sport nam omogućava da imamo zdrave buduće generacije. Opština Ugljevik u potpunosti finansira školicu sporta za decu od 4. do 10. godina, te Školu plivanja i ova opština pokrovitelj je sportskih manifestacija koje se održavaju tokom cele godine.


Za ovu godinu smo iz budžeta opština Ugljevik planirali smo da izdvojimo 300.000 KM za potrebe sporta.


Najuspješniji sportski radnici Ugljevika su Svetozar Stevanović iz Fudbalskog kluba "Mladost" iz Bogutovog Sela i Jovica Đurđević iz Fudbalskog kluba "Partizan" iz Donje Trnove.


Zdravko Vukašinović iz Omladinskog košarkaškog kluba „Rudar 1925“ najuspješniji je sportski trener opštine Ugljevik za prošlu godinu.


Dragana Dimitrić iz Ženskog fudbalskog kluba "Radnik bumerang" iz Bijeljine i Tomislav Petrović iz Fudbalskog kluba „Mladost“ Bogoutovo Selo najuspešniji su sportisti u mlađim kategorijama.


Streljčki klub „Rudar-S“ iz Ugljevika najuspešniji je sportski klub ove opštine za proteklu godinu.


Plaketu za doprinos razvoju omladinskog fudbala i postignute rezultate dobila je Škola fudbala "Rudar".Najuspješniji sportski radnik je Mladen Pajić iz Fudbalskog kluba „Mladost“ Bogutovo Selo, a posebna priznanja dobili su Vladan Radovanović iz Škole fudbala „Rudar“ za ostvarene rezultate u omladinskom fudbalu, Milkica Simić iz Škole fudbala „Rudar“ za ostvarene rezultate u ženskom omladinskom fudbalu i Milan Vićić za ukupan doprinos razvoju fudbalskog sporta opštine Ugljevik za 2019 godinu.


Mladi fudbaler, Vladan Radovanović, izrazio je zadovoljstvo postignutim priznanjem i naglasio da mu je to priznanje podstrek za dalje napredovanje u sportu i fudbalu.


Pročitajte još: Mali sportisti - miljenici Ugljevičana


- Pohađam peti razred, treniram fudbal, i u protokloj godini osvajao sam sa svojom ekipom prva mesta na raznim turnirima. Fudbalom se bavim već četiri godine i ovim priznanjem stičem samopouzdanje - rekao je Radovanović.


Posebno priznanje za postignute rezultate u prethodnoj godini dobio je i Fudbalski klub „Strijelac“ iz Tutnjevca.