Glavni pretres na suđenju za ubistvo vlasnika Sektor sekjuritija Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje Gorana Ilića počeće 24. februara u Okružnom sudu u Banjaluci.


Za zločin su optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i pomagač Rodoljub Gajić.


Gajićev advokat Marinko Brkić rekao je da će na početku biti saslušana četiri svedoka tužilaštva.


On je naveo da predpretresno ročište nije bilo zatvoreno za javnost, te da je sud pogrešio kada novinarima nije dozvolio prisustvo.


Tužilaštvo Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. do 22. aprila, kada je ubistvo izvršeno, planirali i organizovali atentat na Krunića. U tome je učestvovao i Željko Kovačević koji je kritične noći ubijen u razmeni vatre sa Krunićevim obezbeđenjem. Ubistvo je izvršeno pomoću insajdera iz Sektor sekjuritija Rodoljuba Gajića, koji je ubicama otkrio detalje o Krunićevom kretanju i obezbeđenju i optužnicom se tereti za pomoganje ubistva.


Krunić je izrešetan u terencu "toyota" u blizini svoje vikendice u Glamočanima, u kojoj je boravio zbog renoviranja stana. Iz zasede je izrešetan rafalima iz automatskih pušaka.NOVINARI IZBAČENI IZ SUDNICE

Pred početak statusne konferencije Sudska policija RS izbacila je novinare iz sudnice, sa obrazloženjem da je ročište zatvoreno za javnost, iako novinarima takvo rešenje nije dostavljeno i pored insistiranja da to bude učinjeno.


Identična situacija viđena je i prilikom ročišta za izjašnjenje o krivici kada novinarima nije dozvoljeno prisustvo, iako sud nije donio odluku o zabrani prisustva javnosti. U sudu navode da će novinari moći da prisustvuju tek od početka glavnog pretresa, što nikada ranije nije bila praksa u ovom sudu.