Predložen pritvor Draganu B. zbog pretnji bivšoj ženi klanjem: Žrtva sa decom pobegla u policijsku stanicu

R. S.

15. 01. 2020. u 14:31

Предложен притвор Драгану Б. због претњи бившој жени клањем: Жртва са децом побегла у полицијску станицу

Foto: O. M.

Žrtva je uspela da se spase, te je, kako nezvanično saznajemo, sa decom otišla u nadležnu policijsku stanicu i policajcima rekla da iz straha za svoj i život dece neće napustiti policijske prostorije

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor Banjalučaninu Draganu B. (39) osumnjičenom za krivično delo nasilje u porodici.

- O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci - saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva.

Dodali su da je osumnjičeni navedeno krivično delo počinio na štetu bivše supruge D.S.

Pročitajte još: Supruzi pretio klanjem: Dragan (39) uhapšen zbog proganjanja i zlostavljanja partnerke

On je, kao što smo ranije objavili, prethodnih nekoliko dana proganjao nesrećnu ženu, pretio joj da će je ubiti i zaklati, da bi prekjuče došao na njeno radno mesto u jedan banjalučki market i rekao da ima pištolj, te da će ubiti i sebe i nju.

Žrtva je uspela da se spase, te je, kako nezvanično saznajemo, sa decom otišla u nadležnu policijsku stanicu i policajcima rekla da iz straha za svoj i život dece neće napustiti policijske prostorije dok joj ne pruže adekvatnu zaštitu. Osumnjičeni Dragan B. je nedugo zatim uhapšen.

Radi se o nasilniku koji duži period zlostavlja bivšu nevenčanu suprugu, što je ona više puta prijavljivala nadležnim organima, a pre četiri godine je sa dvoje njihove dece boravila i u banjalučkoj sigurnoj kući. Od tada ne žive zajedno, a ona je sa decom živi kao podstanar. Njemu je u Osnovnom sudu Banjaluka u toku i suđenje za nasilje počinjeno u tom periodu. Osim toga, radi se o osobi dobro poznatoj policiji, a privođen je i zbog pokušaja silovanja, te prekršaja i krivičnih dela u vezi sa saobraćajem i javnim redom i mirom.

-Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo ili da će učiniti krivično delo kojim preti - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije