OSMAN Š. i Amer H. iz Prijedora izbodeni su noževima u krvavom "porodičnom" obračunu koji se preksinoć odigrao u prijedorskom naselju Ljubija.

Pročitajte još:Akcija "Hidra" u Banjaluci: Uhapšene četiri osobe, opljačkali kladionicu i kuće

Do obračuna je došlo u kući Osmana Š. koji se prethodno žestoko posvađao sa svojim zetom Amirom F. Sve je preraslo u tuču u kojoj su sevnuli noževi. Prvi rezultati istrage ukazuju da je Osmana Š. u stomak ubo Amirov prijatelj Amer H. koji je s njim bio u društvu. Videvši da mu je otac napadnut i uboden reagovao je Osmanov maloletni sin koji je, takođe, zgrabio nož i izbo Amera H.

Obojica su sa teškim povredama prevezena u Opštu bolnicu u Prijedoru, gde su zadržani na lečenju i prema poslednjim informacijama nalaze se van životne opasnosti.

Pročitajte još: Rekla žrtvi da će joj neko iz kuće umreti, pa pobegla sa oko 13.000 evra: "Skidanje magije" skupo platila

Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor, kaže da je policiji u 22.05 prijavljeno da je u porodičnoj kući u Ljubiji došlo do fizičkog sukoba između više osoba, i da su dve osobe zadobile teške povrede.

- Uviđaj su izvršili dežurni tužilac i policijski službenici koji su konstatovali da je A. H. iz Prijedora, nakon verbalnog sukoba, nožem naneo ubodne rane sugrađaninu O. Š. Nakon toga je maloletno lice, koje je prisustvovalo sukobu, nožem nanelo povredu A. H. - rekla je Pačarizova.

Pojašnjava da je maloletnik priveden i prema njemu se postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku. Pod nadzorom policije je i osumnjičeni Amer H., dok su tast Osman Š. i zet Amir F. ispitani na sve okolnosti slučaja.

- Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru preduzimaju se sve potrebne radnje na dokumentovanju krivičnog dela pokušaja ubistva - rekla je Pačarizova.

Motiv svađe, koja je dovela do krvavog obračuna, zasada nije poznat. Nezvanično saznajemo da su tast i zet policiji ispričali različite verzije sukoba, tako da se još ispituje ko je sve potezao nož, kao i redosled kojim se sukob odigrao.