Druženje, pa posao

D. CURAĆ

20. 05. 2019. u 08:10

Privrednici s juga Srbije u trodnevnoj poseti Trebinju. LJubitelji četvorotočkaša obilaze Hercegovinu

Дружење, па посао

LJubitelji četvorotočkaša na Crkvini - Foto D. Curać

PRIVREDNICI s juga Srbije, okupljeni u klub ljubitelja četvorotočkaša "4X4 Justinijana Prima - Lebane" u trodnevnoj su poseti Trebinju.

Osim druženja, gosti iz Srbije planiraju da ostvare i poslovne kontakte, i da promovišu svoj kraj, ali i Republiku Srpsku.

Prošle godine članovi "4x4 Justinijana Prima - Lebane" boravili su u Banjaluci i okolnim gradovima i tada su odlučili da sledeća ekspedicija bude jug Srpske. Goran Jović, predsednik Kluba i prvi čovek Privredne komore juga Srbije, kaže da je većina članova prvi put u Trebinju i da su već na početku utisci fantastični.

- Želimo na ovaj način da promovišemo ono što ima ovde, a kod nas u Srbiji to ne znaju, a naravno i obrnuto. Tu su sa nama i predstavnici Turističkih organizacija gradova koji će preneti impresije i verujem mnoge iz našeg kraja uputiti da dođu ovde. Cilj nam je povezivanje ljudi sa ove i one strane Drine, da ta reka ne bude nikakva prepreka, ali i da povežemo i naše privrednike, naše turističke radnike i sve ono što je bitno i sa obe strane Drine - istakao je Jović.

Među gostima Trebinja vlada zaista odlično raspoloženje, a osim predstavnika tog dela Srbije, jednu od posada čine i dva Slovenca iz Krškog. Kako kaže Aljoša Milan, poslovni susreti prerasli su u druženje.

- Naši utisci su ovde zaista fantastični, ali ono što nas veže je druženje. Na ovaj način mi uspostavljamo kontakte, otvaraju se mogućnosti za poslovnu saradnju, ali to je sada preraslo u prijateljstvo - naglasio je Milan.

POTENCIJALI

DOMAĆIN klubu "4X4 Justinijana Prima - Lebane" je Privredna komora RS.

- Ovo je prilika da se kroz ovakav oblik neformalnog druženja naši gosti upoznaju i sa predstavnicima lokalnih zajednica i sa privrednicima, odnosno sa svim potencijalima, koje mi kao RS nudimo - kaže Borko Đurić, predsednik Privredne komore RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije