Pali sa 200 kg skanka u Bileći!

O. MATAVULj - D. CURAĆ

sreda, 05. 12. 2018. u 15:15

Пали са 200 кг сканка у Билећи!

Skank otkriven u Bileći, Foto GP BiH

Granična policija BiH presrela grupu i zaplenila veliku količinu droge. Četvorica Crnogoraca pokušala krijumčarenje

GRANIČNA policija BiH zaplenila je 200 kilograma skanka koji su četvorica Crnogoraca automobilom pokušali da prokrijumčare u BiH. Droga je otkrivena na više mesta u “karavan mercedesu”, koji je policija, do vrha napunjenog paketima marihuane, presrela u graničnom pojasu na području Bileće. Zbog sumnje da su umešani u krijumčarenje zaplenjenog skanka uhapšeni su R. B. (40), M. K. (40), M. K. (41) i N. V. (35), svi iz Crne Gore.

Portparol Granične policije BiH Jasminka Mujić kaže da je droga otkrivena na više mesta u “mercedesu” bosanskohercegovačkih tablica.

- To vozilo je bilo u pratnji druga dva vozila, crnogorskih tablica, koja su bila prethodnica i imali su uloge takozvanih “čistača”. O svemu je obavešteno Tužilaštvo BiH i u toku je dalja kriminalistička obrada i rad na predmetu - rekla je Mujićeva.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić kaže da je ova pozamašna zaplena rezultat konstantnog rada GP BiH na sprečavanju nezakonitog prometa droge.

- Količine oduzetih droga i evidentiranih slučajeva tokom protekle dve godine premašuju sve dosadašnje statistike, a to je rezultat konstantnog rada na toj problematici. Zbog toga bi se zahvalio pripadnicima GP BiH na svim aktivnostima, uprkos nedovoljnim uslovima za rad - rekao je Galić.


PROČITAJTE JOŠ: Policija zaplenila tri litra "Božje droge"


On kaže da je za devet meseci 2018. GP BiH registrovao 68 krivičnih dela u vezi sa trgovinom narkoticima, zbog kojih je nadležnom tužilaštvu prijavljeno 75 osoba.

Najbolje rezultate GP BiH imala je tokom 2016. kada je oduzeto više od tone marihuane. Najveća zaplena bila je na području Trebinja, kada je oduzeto 343 kilograma droge, dok je ostatak zaplenjen u akcijima na području Velike Kladuše, Brčkog, Gruda, Bijeljine, Gacka...

Po zaplenama droge 2018. već je premašila ranije rekorde svih policijskih agencija zajedno. SIPA je u oktobru u akciji “24” otkrila i zaplenila 900 kilograma marihuane u Istočnom Sarajevu, što je najveća pojedinačna zaplena droge ikada u BiH. U akciji “Petrol lajn” u Neumu je letos zaustavljen kamion koji je prevozio 665 kilograma skanka.

PRITVOR

NAKON hapšenja četvorica uhapšenih Crnogoraca sprovedena su na kriminalističku obradu, nakon koje će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. Budući da se radi o stranim državljanima, očekuje se da će za sve biti zatražena mera jednomesečnog pritvora.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije