IZ BELGIJE STIGLE PRETNJE DODIKU: „Rat još nije gotov“!

S.M.

03. 12. 2018. u 16:53

Pored pretnji Dodiku i njegovoj porodici upućene su i najgore psovke. O pretnjama su obaveštene sve bezbednosne i nadležne službe

ИЗ БЕЛГИЈЕ СТИГЛЕ ПРЕТЊЕ ДОДИКУ: „Рат још није готов“!

Foto: Tanjug

BANJALUKA - Na službeni broj kabineta srpskoj člana Predsedništva BiH Milorada Dodika danas su stigle nove pretnje,potvrđeno je „Novostima“ u kabinetu predsedavajućeg Predsjedništva. Pretnje i psovke upućene su juče oko 15:40 preko službenog broja kabineta srpskog člana Predsedništva.


Preteći poziv je preme pozivnom broju upućen iz Belgije, a muški glas je nakon pretnji i psovki poručio "da rat još nije gotov". Muški glas koji je pretio govorio je navodno ekavicom. Pored pretnji Dodiku i njegovoj porodici upućene sui najgore psovke. O pretnjama su obaveštene sve bezbednosne i nadležne službe.


Ovo je već druga pretnja putem telefona koju dobvija predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.Prva pretnje je upućene 26. novembra i ona je došla preko telefona u kabinetu u srpskog člana u Sarajevu. Muška osoba koja se prestavila kao Ibro vređao je Dodika i njegove saradnike i pretio im smrću, govoreći "da će ih sve zapaliti", i to zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu.Pretnja je upućena sa broja iz Nemačke.


Agencije Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u saradnji sa kolegama iz Nemačke identifikoval je već muškarca bošnjačke nacionalnosti koji je uputio pretnju. Ovaj predmet je već predat Tužilaštvu BiH.


- Osoba koja je zvala lažno se prestavila kao Ibro. Radi se na slučaju i očekujemo uskoro rasvetljavanje ovog slučaja pretnje, kaže za „Novosti“ izvor iz pravosuđa BiH.

Pored pretnji koje su počele da stižu na adresu srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorad Dodika, vodi se i velika borba oko Dodikovog obezbeđenja.Naime, čim je Dodik zatražio da mu obezbeđenje budu, kao i do sada pripadnici MUP RS, usledile su opstrukcija iz Sarajeva, odnosno iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja ne dopušta pripadnicima MUP RS da obezbeđuju Dodika i ovo pravo želi zadržati za sebe, iako po zakonu mogu dopustiti pripadnicima MUP RS da obezbeđuju srpskog člana Predsedništva BiH.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

AJDE MILORADE KUCI, STA TRAZIS U INOSTRANSTVU?

03.12.2018. 17:31

RASPISI REFERENDUM, a oni nek jedu sami svoj "samun" u Sarajvu, vidis da tu drzave nema, niti ce je bit, oni jos uvek ratuju.