Ivanić: Nisam optimista da će 2018. biti bolja godina za BiH

Tanjug

31. 12. 2017. u 10:20

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže da nije optimista da će 2018. godina biti bolja od godine na izmaku i smatra da se ništa spektakularno i posebno pozitivno nije dogodilo u BiH u 2017. godine

Иванић: Нисам оптимиста да ће 2018. бити боља година за БиХ

Mladen Ivanić
Foto: V. Dančić

Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže da nije optimista da će 2018. godina biti bolja od godine na izmaku i smatra da se ništa spektakularno i posebno pozitivno nije dogodilo u BiH u 2017. godine, a da će i naredna godina, u političkom smislu, propasti.

Ivanić je u intervjuu za BH RTV rekao da za pozitivne pomake verovatno nije bilo i nema volje ni želje.

"Mislim da će naredne godine biti nastavljena jedna vrsta primitivnog sukoba na političkoj sceni, galame, potcenjivanja političkih protivnika, izigravanja i da će to biti godina koja će u političkom smislu reči, nažalost, propasti", rekao je Ivanić.

Kaže da nije optimista da će BiH brzo dobiti status kandidata za članstvo u EU i navodi da će iz Brisela, nakon što bude odgovoreno na Upitnik, stići i novi uslovi.

"Tražiće se i drukčija politička atmosfera. Mi danas nismo sigurni ni hoće li se moći formirati vlast nakon izbora (u oktobru 2018). Očekivati od neke zemlje da dobije status kandidata, a nije u stanju ni da formira vlast, to je potpuno nerealno", rekao je srpski član predsedništva BiH.

Pročitajte još - Mladen Ivanić: Na stolu i pitanje granica

Ivanić, ipak, smatra da će ekonomija napredovati i to zbog toga što je ona u dobrom dijelu odvojena od vlasti.

On je izrazio nadu da će 2018. godina doneti malo više optimizma među obične ljude.

Navodi kako je politički stav Republike Srpske, koji i sam deli, da BiH ne može ući u NATO dok u Alijansu ne uđe Srbija, a kako Srbija, kako podseća, korača putem vojne neutralnosti, teško je ocekivati da će biti pomaka BiH na putu ka NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Милан

02.01.2018. 09:37

Tebi su puna usta brige za BiH a nimalo za Republiku Srpsku. Zato Srbi Dodika prepoznaju kao lidera i treba da je tako.