Brat pretučenog dečaka: Samo da Gabrijelu sačuvaju vid!

Goran ČVOROVIĆ

subota, 06. 06. 2020. u 07:30

Брат претученог дечака: Само да Габријелу сачувају вид!

Šerif Jovanović

Šerif Jovanović, brat pretučenog Gabrijela Đorđevića, za "Novosti": Lekari mnogo brinu, rade analize i obilaze ga na svaka dva sata
Pariz od stalnog dopisnika

UMORAN sam i zabrinut. Neću biti dobro sve dok ne budem znao hoće li mom malom bratu biti dobro.

Ovako, za "Novosti", govori Šerif Jovanović, rođeni brat Gabrijela Đorđevića (14), nedavno brutalno pretučenog u intervenciji policije u Parizu i koji se trenutno oporavlja u Dečjoj bolnici "Neker".

- Još sam u šoku. Ne uspevam da se vratim normalnom životu - kaže Šerif, koji sve vreme, sa majkom Draganom, provodi uz Gabrijelovu bolničku postelju.

- Još nemamo rezultate. Lekari svaka dva sata dolaze da ga obiđu, da urade analize i vide u kakvom je stanju njegovo oko - prenosi naš sagovornik. - Funkcija mu je zasad očuvana. Vidi, ali mu predstoji reedukacija.

Šerif ističe da se lekari maksimalno trude i da mnogo brinu o Gabrijelu. Kaže da se njegov mlađi brat tek malo povratio, da govori, ali da deluje kao da nije prisutan.
Sebi ne može da dođe ni njihova majka Dragana.

- I ona je užasnuta. Ne može da shvati kako su mogli tako da ga pretuku.

Gabrijel Đorđević
Bilo joj je naročito teško kada je otišla u bolnicu, na poziv lekara, od kojih je saznala da joj je sin prebačen iz policijske stanice.

- Kada se vratila kući, pričala mi je da se veoma uplašila da Gabrijel ne izgubi oko. Malo je nedostajalo. Ni danas ne znamo kako će sve da se završi. Ovo je prava katastrofa.

Stariji brat i dalje ne može da razume kako su policajci tako mogli da nagrde dečakovo lice.

- Ima samo 14 godina. Nemoguće je to što su mu radili! - ogorčen je. - Još malo pa će tući decu predškolskog uzrasta!

Za svog brata kaže da je dobar dečak, da nikada pre toga nije imao problema s policijom, da nije izostajao sa časova.

- Niko ga ujutro ne budi da bi išao u školu! Ustaje sam, uči, nema problema, ni sa profesorima, ni sa drugovima. Svi ga vole.

Objasnio nam je i šta se desilo te kobne večeri.

- Izašao je sa prijateljima. Našli su neki stari, napušteni skuter, koji je tu dugo stajao. Tukli su ga zbog mopeda koji se raspadao! Čak i da su ga uzeli, ne bi mogli da ga upale. Dete je, nije znao. I da ga je dovezao kući, vratio bi ga vlasniku.

U svakom slučaju, sve to, ističe, nije razlog da mu tako nešto urade. Sada je, kaže, najvažnije da mu brat ozdravi. I da dočekaju pravdu.

Bolnica "Neker" u kojoj se dečak leči Foto Philippe Gazeau Architecture


POREKLO I PREZIMENA

ŠERIF Jovanović kaže da su njegovi otac i majka poreklom iz Svilajnca i Bobova, a da imaju i kuću u Beogradu. Zanimljivo je i da rođena braća imaju različita prezimena.

- Otac i majka su zadržali svoja prezimena, pa jedan nosi majčino, a drugi očevo - objasnio nam je Šerif.

Komentari (2)

Шатор

13.06.2020. 18:33

Јес' ти читао Јаднике? Да јеси, знао би да код њих нема зезанције. Али, да ли знаш да читаш уопште?