Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dr Branimir Nestorović su u emisiji "Hit tvit" regovali na novu odluku crnogorske vlasti da otvore granice sa Srbijom ,ali da naši građani kada pređu tamo moraju da idu u karantin.

Govoreći o zatvaranju crnogorskih granica za građane iz Srbije, dr Nestorović kaže da Srbija nema 25 zaraženih na 100.000, što je CG postavila kao kriterijum.

- Jasno je šta se događa i oni na ovaj način pre svega sebi otežavaju dolazak. Oni rade u korist svoje štete i ovo mi je nadrealno, ali šta očekivati od države koja je izbrisala Njegoša iz lektire - kaže dr Nestorović za Pink.

Ističe da je priča politizovana i zapitao je u kojoj laboratoriji u CG su radii PSR testove.

- Oni nemaju laboratoriju! Radili su brze testove, odnosno orijentacione - kaže dr Nestorović.

Vučić kaže da Srbija juče i prekjuče na brzim testovima nije imala nijednog zaraženog, te da oni ne registruju korona virus u svakom slučaju.

- Mi radimo PSR testove koji su jako skupi. Mi trošimo puno novca, ali slušamo lekare i idemo na masovno testiranje kako bismo registrovali što više obelelih. I danas i dalje mnogo testiramo, a kako bismo sačuvali živote ljudi - kaže Vučić.

Podseća da je CG otvorila granice za tzv. Kosovo, koje je odbilo testove iz Beograda i govore da je Kosovo bolje od nas.

Na pitanje o komentarima da Milo Đukanović i on rade u dosluhu, Vučić je zapitao kako bilo kome u Srbiji odgovora da se uhapsi vladika Joanikije i bude zadržan 72 sata.

- Šta, ljudi, hoćete više? Da govorim da je zemlja četvrtasta? Čujem da su sutra otvorena 4 prelaza sa Srbijom, samo što građani idu u karantin, što je maltene kao i da nisu otvorene. U svakom slučaju, pozdravljam odluku Crne Gore. Crnogorci su u Srbiji uvek dobrodošli - kaže Vučić.

Ističe da je svaki život vredniji od cene testova koje Srbija troši, iako je reč o milionskim ciframa. Podseća da se ulaže u zdravstvo, da se troši nogo novca i podvlači da Srbija otvoreno govori o broju mrtivih.

Marić kaže da je nevolja u tome što Crna Gora hoće da stvori svoj identitet, zasnovan na mržnji prema Srbima. Ocenjuje i da se pred svake izbore koristi mržnja pema Srbiji.