Premijerka Brnabić u parlamentu: Samo ovde opozicija ruši vojsku

V. M.

30. 01. 2020. u 19:28

Премијерка Брнабић у парламенту: Само овде опозиција руши војску

Premijerka ukazala na štetne napade na namensku Foto Vlada Srbije

Na sednici posvećenoj poslaničkim pitanjima, premijerka Ana Brnabić poručila poslenicima
NEMA države u kojoj opozicija napada namensku industriju i vojsku svoje zemlje, jer to nije stvar političke borbe, već nacionalnog interesa - rekla je juče premijerka Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije na kojoj su članovi Vlade odgovarali na poslanička pitanja.

Brnabićeva je kazala da jedan deo opozicije "ni u čemu ne prepoznaje nacionalni interes - od očuvanja KiM, do vojske i namenske industrije":

- Građani će to oceniti na izborima, a to zna i opozicija i zato su se odlučili za bojkot.

Kao primer napada na Vojsku Srbije, Brnabićeva je navela optužbe funkcionerke SzS Marinike Tepić da se na vojnom dobru "Morović" gaji marihuana. Poslanik Đorđe Vukadinović odgovorio je da namensku ne ruši opozicija, već poslovi u kojima su državna preduzeća na gubitku, a privatna na dobitku.

PROČITAJTE JOŠ - Brnabić: Nema potrebe za hitnim merama, zagađenje nije veće nego ranije

Premijerka je ocenila da je stanje u VS neuporedivo bolje nego 2011. kada je, kako je rekla, "vojska bila na izdisaju i planski uništavana".

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor je tražio da Vlada pomogne stanovnicima Horgoša jer je tamo sada 300 ilegalnih migranata "koji ne poštuju zakone Srbije jer na to nisu prinuđeni, niko ih ne legitimiše, a stanovnici ih se plaše".

PROČITAJTE JOŠ - Vulin: Nijedan metak ne može iz Srbije, a da se ne zna gde

Premijerka je odgovorila da je za sledeću nedelju zakazala sastanak o toj temi i pozvala Pastora da se uključi.

Odgovarajući na pitanje o populacionoj politici, Brnabićeva je kazala da je Srbija 2019. imala pozitivan prirodni priraštaj i da je bilo 614 više rođene dece nego 2018.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Jana

30.01.2020. 23:03

Opozicija u svakom smislu ruši ugled naše zemlje,izgleda da to jedino znaju da rade.

MAKSS84

30.01.2020. 23:06

Opozicija sve napada bez imalo ljudskosti i srama, njima nije bitno koga ce da uvredi ili povredi.

nikica

30.01.2020. 23:20

Napadaju iz razloga sto je njihov jedini cilj ,sto se tice vojske za vreme njihove vladavine,bio da uniste vojsku i rasprodaju celokupnu imovinu i tehniku...smeta im sto je konacno vojska Srbije ojacala u zadnjih nekoliko godina...

Dare

30.01.2020. 23:50

Napadima na našu namensku opozicija ima samo za cilj da sruši vojsku i dovrši ono što su počeli kada su bili na vlasti i naše naoružanje prodavali u bescenje u staro gvožđe.

Merima

30.01.2020. 23:50

Šta se drugo može očekivati od onih za vreme čije vlasti je postavljena granica na Jarinju i Brnjaku, za vreme čije vlasti se Crna Gora otcepila od Srbije, od onih koji hvale Kurtija, Haradinaja, Tačija a napadaju svoju vladu, jednom rečju od izdajnika srpskog roda do da napadaju sve dobro što čini vlast na čelu sa Vučićem.

Goran ali ne Bot

01.02.2020. 17:08

@Merima - Sramno je optuzivao da su ljudi izdajnici zato što nisu ulozice vlasti. To je Staljinizam/Fasizam/Nacizam u svom izvornom obliku. A kad već pričamo o tome - granične prelaze zvanicno potpisao Dacic 2013 kada je na vlasti sa SNSom. Crna Gora se od 1995 ponašala kao nezavisna država i otcepljenje je rezultat onoga što je radio SPS kojeg su na vlasti svojim glasovima i učešćem u vlasti održavali Radikali. A samo ludak može da misli da je trebalo da ratujemo 2005 godine.

Nika

31.01.2020. 00:08

Srbija mora imati jaku namenski industriju ne samo zbog sticanja kapitala već i zbog modernizivanja naoružanjem i nezavisnosti.