NEMA države u kojoj opozicija napada namensku industriju i vojsku svoje zemlje, jer to nije stvar političke borbe, već nacionalnog interesa - rekla je juče premijerka Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije na kojoj su članovi Vlade odgovarali na poslanička pitanja.

Brnabićeva je kazala da jedan deo opozicije "ni u čemu ne prepoznaje nacionalni interes - od očuvanja KiM, do vojske i namenske industrije":

- Građani će to oceniti na izborima, a to zna i opozicija i zato su se odlučili za bojkot.

Kao primer napada na Vojsku Srbije, Brnabićeva je navela optužbe funkcionerke SzS Marinike Tepić da se na vojnom dobru "Morović" gaji marihuana. Poslanik Đorđe Vukadinović odgovorio je da namensku ne ruši opozicija, već poslovi u kojima su državna preduzeća na gubitku, a privatna na dobitku.

PROČITAJTE JOŠ - Brnabić: Nema potrebe za hitnim merama, zagađenje nije veće nego ranije

Premijerka je ocenila da je stanje u VS neuporedivo bolje nego 2011. kada je, kako je rekla, "vojska bila na izdisaju i planski uništavana".

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor je tražio da Vlada pomogne stanovnicima Horgoša jer je tamo sada 300 ilegalnih migranata "koji ne poštuju zakone Srbije jer na to nisu prinuđeni, niko ih ne legitimiše, a stanovnici ih se plaše".

PROČITAJTE JOŠ - Vulin: Nijedan metak ne može iz Srbije, a da se ne zna gde

Premijerka je odgovorila da je za sledeću nedelju zakazala sastanak o toj temi i pozvala Pastora da se uključi.

Odgovarajući na pitanje o populacionoj politici, Brnabićeva je kazala da je Srbija 2019. imala pozitivan prirodni priraštaj i da je bilo 614 više rođene dece nego 2018.