MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je sporni tvit Vesne Pešić klasična pretnja Aleksandru Vučiću i da deo javnosti i opozicije u Srbiji građanima šalje poruku da su takvi pozivi na nasilje normalni u našem društvu.

PROČITAJTE JOŠ - Funkcioner DS-a preti predsedniku Srbije: "Samo mrtvi Vučići su dobri Vučići"

Stefanović je, komentarišući reakcije zbog saslušanja Pešićeve u policiji, rekao da svi znaju na šta je ona mislila i da deo javnosti i opozicije šalje poruku da je to normalno:

- To je najopasnije u kreiranju društvene atmosfere. Jedni bi da prave logore, drugi bi cev u glavu, treći usmeravaju snajper u predsednika Vučića...

On je za TV Pink kazao da u našem društvu postoji široka demokratska sloboda da svako napiše šta god želi i dodao da je Tužilaštvo u skladu sa zakonom pozvalo Pešićevu da da izjavu:

- Bila je u policiji 13 minuta, a oni su od toga napravili da joj se ne znam šta dogodilo. U ovom slučaju je važno što je ona deo politike koju predstavljaju Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović.

Vesna Pešić je dala izjavu u svojstvu građanina, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ona je nedavno na svom tviter-nalogu napisala: "Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićeva da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu."