DAČIĆ NAJAVIO: Očekujem da će uskoro još jedna zemlja da povuče priznanje tzv. Kosova

V. M.

25. 07. 2019. u 18:55

ДАЧИЋ НАЈАВИО: Очекујем да ће ускоро још једна земља да повуче признање тзв. Косова

Foto Ž. Knežević

Šef diplomatije rekao je da našoj zemlji predstoji diplomatska borba protiv zahteva Prištine za prijem u Interpol

POVLAČENjE priznavanja Kosova, poslovanje kompanije SBB, bogatstvo lidera SSP Dragana Đilasa, prijateljstvo Vuka Jeremića i Patrika Hoa - bile su teme o kojima se u četvrtak raspravljalo na sednici Skupštine, na kojoj su poslanici postavljali pitanja članovima Vlade.

PROČITAJTE JOŠ: Dačić informisao ambasadore Srbije o situaciji na Kosmetu

Odgovarajući na pitanja o spoljnoj politici Srbije, šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da našoj zemlji predstoji diplomatska borba protiv zahteva Prištine za prijem u Interpol, ali i da naša politika povlačenja priznavanja Kosova daje rezultate i da očekuje da će uskoro objaviti da je još jedna zemlja promenila stav po pitanju južne srpske pokrajine.

Na konstataciju opozicionog poslanika Đorđa Vukadinovića da je Briselski sporazum loš, premijerka Ana Brnabić odgovorila je da iskreno veruje da je taj dogovor dobar za Srbiju i da to dokazuje to što Priština od njegove primene beži "kao đavo od krsta".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je, odgovarajući na tvrdnju da se vlast vodi kampanju protiv kompanije SBB, da se taj kablovski provajder "protivzakonito priključivao građanima na struju". On je ponovo izneo tvrdnju da je Đilas u Srbiju došao sa 74.000 evra, a da je, dok je bio na vlasti, zaradio 25 miliona evra:

Stefanović je naveo da se danas mnogi tresu od pomena Đilasovog imena, Jeremića, sa njegovim Patrikom Hoom.

VUKOSAVLjEVIĆ: ŠTITIMO "GECU KONA"

MINISTARSTVO kulture preduzeće maksimum u okviru svojih nadležnosti da se izdavačko preduzeće "Prosveta" spase, koliko se to može - rekao je u Skupštini ministar Vladan Vukosavljević i poručio da će država na dostojan način zaštititi knjižaru "Geca Kon".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

жељко

26.07.2019. 07:57

''Трла баба лан да јој прође дан!''. Хапсите тог Ђиласа и Јеремића ако су ''покрали народне паре''! Ако не можете да докажете онда ућутите и нека се јавни тужилац позабави вашим лажним оптужбама! Ако све државе повуку признање Косова, молим за одговор, шта ће се десити у том случају?

Slobodan D.

29.07.2019. 21:46

Sve je to lepo, ali šta će biti sa granicama (kao i sa nezavisnom Vojvodinom ?)