Nakon što su prištinski zvaničnici zabranili da sa delegacijom vojnog zdravstva uđe na Kosovo, ministar odbrane Alkesandar Vulin rekao je u sredu u Nišu da je ovaj čin samo još jedan dokaz koliko Vlada Kosova krši sve sporazume dve strane, kao i da je ovo dokaz da Albanci ne žele Srbe na Kosovu.

- Ovo je samo još jedan dokaz koliki je lažov Ramuš Haradinaj. On je našoj premijerki rekao da nije tačno da je zabranjeno zvaničnicima Republike Srbije da dolaze na prostor Kosova i Metohije. Evo još jedna laž se pokazala i još jedno kršenje svih sporazuma – rekao je u Nišu Vulin. On je dodao i da ovo nije najveće kršenje sporazuma od srtane Prištine i podsetio da oni nisu formirali ni Zajednicu srpskih opština, kao i da su prekršili Briselski sporazum.


-  Hašim Tači je čovek koji je otvoreno rekao da je slagao kada ga je potpisao i da mu ne pada na pamet da ispuni svoju reč ida ispoštuje sopstveni potpis. Ramuš i njegova Vlada dokazali da su lažovi koji ne žele Srbe na teritoriji Kosova i Metohije, oni žele teritoriju, zemlju. Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali neće srpske lekare u njoj iako već šest godina lekari sa VMA dolaze u Mitrovicu i svojim znanjem pomažu ljudima, odlaze i u Gračanicu gde pomažu i Srbima i Albancima. Takvim ljudima su oni zabranili da uđu na KIM – rekao je Vulin i izrazio žaljenje što neće moći da poseti Srbe na Kosovu i Metohiji.


PROČITAJTE I: Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen ulaz na KiM