KAMIONI SA NAMIRNICAMA OPET U SEVERNOM DELU KOSOVSKE MITROVICE: Albansku robu niko ne kupuje (FOTO + VIDEO)

I. RADULOVIĆ

02. 07. 2019. u 12:00

Kamioni sa hranom albanskih proizvođača ponovo su se danas oko 11.30 pojavili u naselju Bošnjačka mahala. Srbi smatraju da je ovo provokacija

КАМИОНИ СА НАМИРНИЦАМА ОПЕТ У СЕВЕРНОМ ДЕЛУ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ: Албанску робу нико не купује (ФОТО + ВИДЕО)

Foto I.Radulović

KAMIONI sa hranom albanskih proizvođača ponovo su se danas oko 11.30 pojavili u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Vozači koji su dovezli kamione nisu želeli da kažu ko ih je i zbog čega poslao, a na terenu smo se uverili da nije bilo zainteresovanih za kupovinu namirnica.

U kamionima su, kao i juče, osnovne životne namirnice - brašno, ulje, so, flaširana voda i sredstva za higijenu.

Srbi smatraju da je ovo provokacija Prištine i traže da se ukinu takse na srpsku robu, a da onda narod sam odluči kod koga će i koje proizvode kupiti.Predstavnik tzv. kosovskog ministarstva trgovine i industrije Gazmen Hoti izjavio je da ovo zajednička akcija Ministarstva trgovine i Vlade Kosova koja je u sve četiri opštine na severu napravila punktove za prodaju robe.

- Za sada sve protiče mirno i nema nikakvih problema - rekao je Hoti.


Gazmen Hoti,foto I.RadulovićFoto I.Radulović


On je na konstataciju novinara da u kamionima nema srpske robe i da Srbi žele srpske proizvode rekao da "srpske robe nema jer nisu platili taksu".

- Ima stranih proizvoda, a što se tiče prodaje juče je bilo, a danas očekujemo kupce - rekao je Hoti.Kako su „Novosti“ imale priliku da se uvere na terenu i juče, a i danas Srbi su bojkotovali kamione sa robom.
Foto I.Radulović


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Abedini

02.07.2019. 18:21

@Marija - pa ni srbska roba ne treba Albancima. a ne kukaju ,nijednog Albanca nisam cuo da Kuka za srbsku robu .Samo vi srbi ,vucic, Djuric onaj boshnjak lljajic i svercerima shto ne mozhe alteravnim putevima da shvercuju

Slađan

02.07.2019. 13:21

Albanci nastavljaju sa svojim provokacijama. Očekuju da će Srbi da kupuju njihove proizvode.Njihovo ponašanje je za svaku osudu.

Danilo

02.07.2019. 14:08

Где то има у свету да те неко приморава да купујеш његову робу.

Djordje Petrovic

02.07.2019. 19:06

Nek podele sve za dzabe narodu, a Haradinaj nek nastavi da salje... Ako hoce.