LJIMAJ NAJAVIO: Kosovu vojska do kraja novembra, očekujemo i Interpol

Tanjug

14. 10. 2018. u 12:52

Predsednik "Inicijative - Socijaldemokratije" i potpredsednik tzv. kosovske vlade Fatmir LJimaj najavio je da će ove godine zakonski biti ustrojena kosovska vojska

ЉИМАЈ НАЈАВИО: Косову војска до краја новембра, очекујемо и Интерпол
Predsednik "Inicijative - Socijaldemokratije" i potpredsednik tzv. kosovske vlade Fatmir LJimaj najavio je da će ove godine zakonski biti ustrojena kosovska vojska, precizirajući da bi to moglo da bude krajem novembra.

"U našim rukama je da donesemo zakone o Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS). Kosovo će imati vojsku do kraja sledećeg meseca, u skladu s parlamentarnim procedurama", rekao je LJimaj na stranačkom sastanku u Prizrenu, prenosi RTS.

Navodi se da je LJimaj ponovio tvrdnju da se o "teritoriji i nezavisnosti Kosova" ne može pregovarati i da "Kosovo nikada neće prihvatiti rešenje poput Republike Srpske".


"Postoje tri stvari koje očekujemo - liberalizaciju viza, formiranje vojske i članstvo u Interpolu", rekao je jedan od komandanata bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koga je vlada u Prištini ovlastila da bude njen glavni predstavnik u dijalogu sa Beogradom.

Navodi se da bi nacrti zakona o transformaciji KBS mogli da budu podržani u parlamentu krajem novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Генерал Суворов

14.10.2018. 21:43

Сврби вас нуклеарка,али ће посао завршити и мигови...