Dačić: Vučić i ja smo se dogovorili da samostalno idemo na izbore

Tanjug

11. 01. 2018. u 12:52

Дачић: Вучић и ја смо се договорили да самостално идемо на изборе

Foto: Ž. Knežević

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio da njihove stranke na gradskim izborima nastupe odvojeno, a da koaliciju naprave nakon izbora
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio da njihove stranke na gradskim izborima nastupe odvojeno, a da koaliciju naprave nakon izbora.

On je rekao da će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, dugogodišnjim koalicionim partnerom, a da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Antić.

Lider SPS je naveo i da je uveren da će SNS i SPS zajedno imati većinu odbornika u Skupštini grada Beograda.

Pročitajte još: Dačić: Na beogradske izbore ili sami ili sa SNS-om

Dodao je da će u kampanji nastupati "čvrsto i odlučno", a da će tako postupati i u vršenju vlasti.

Komentarišući odluku Srpske napredne stranke da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore zajedno sa beogradskim, Dačić je rekao da ta odluka doprinosi uvođenju reda u odigravanje određenog političkog događaja i trajanje mandata pojedinačnih državnih organa.

Pročitajte još: Vučić: Bez vanrednih parlamentarnih izbora, Mali će biti na listi za beogradske

"Vi znate da smo mi socijalisti uvek bili za to da izbori budu redovni, naravno postoje i neke prilike kada se politička nestabilnost unosi na naš politički prostor i u tim trenucima je pozitivno odrzati vanredne izbore", istakao je Dačić i dodao da pozdravlja tu odluku kao znak uvažavanja državnih interesa.

Dačić je poručio i da će SPS odmah nakon raspisivanja izbora krenuti u kampanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Neks

11.01.2018. 13:35

Niste se vi ništa dogovorili,nego Vučić se nada da mu koalicija neće biti potrebna,da vlada sam.Ali nije gospodinu Dačiću nikakav problem da jednog dana okrene leđa Vučiću i nađe nekoga drugog da se šlepa.Nije mu prvi put.Bio je na vlasti i sa radikalima i sa Tadićem i sa Vučićem,a bio bi i sa crnim đavolom,samo da je u fotelji!

Nuclear Vlasta

11.01.2018. 13:36

Бићу јасан и искрен, добро вам иде обадвојици - за сада.... али, дојади народу „зајахаше и Курта и Мурта....“, ипак све има своју меру - ви не. И нека вам не буде крив неко други за ваш скори дебакл - кривисте само ви. Тако је то кад неко нема меру у нечему, а ви је нисте (меру) никада имали.

NENAD

11.01.2018. 13:39

Sadasnja slaba opozicija mora da se ujedinjuje, jer svako od njih pojedinacno ne bi preslo cenzus na izborima. SNS i SPS ovim pokazuju da i dalje imaju podrsku medju gradjanima Beograda. Mislim da ce posle izbora ponovo biti u koalicioji SNS i SPS jer je dobro funkcionisala do sada.