Orden Svetog Simeona Zorani Mihajlović

Tanjug

07. 09. 2017. u 10:17

Орден Светог Симеона Зорани Михајловић

foto Kabinet potpredsednice vlade,M.Mirčetić

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ovo odlikovanje je dobila na predlog crkvene opštine pri Hramu Svete Petke u Petki, čiju je rekonstrukciju pomogla
Episkop šumadijski Jovan dodelio je potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović orden Svetog Simeona Mirotočivog, koji Srpska pravoslavna crkva dodeljuje za poseban doprinos pospešivanju odnosa između crkve i države.


Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ovo odlikovanje je dobila na predlog crkvene opštine pri Hramu Svete Petke u Petki, čiju je rekonstrukciju pomogla, saopštilo je to ministarstvo.

U odluci se navodi da se Mihajlović orden uručuje "u znak priznanja za veliku ljubav prema svojoj Svetoj crkvi koju je pokazala prema Hramu Svete Petke u Petki", navodi se u saopštenju.
Pročitajte još:

Mihajlović: Teretnjaci da idu kroz Bački Breg


Više žena i u stranačkim vrhuškama


Špijunka: Baklave Zorani na darPratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ђура Змај

07.09.2017. 11:26

Да ли је Зоранина љубав већа према својој Светој цркви или "EWB" чији је члан, и да ли то једно друго искључује.?!

rale

07.09.2017. 11:29

Ja kao običan građanin,predlažem da me predložite za orden,dobro hvatam skakavce.

MILA

07.09.2017. 14:57

Indulgencija je zazivela i kod nas u 21 veku.Crkva?Sa kamena cu se moliti a ne znam kako cu uci i u jednu iako sam vernica kao i moji roditelji i svi nasi preci.Ovo je totalni apostas nase crkve.Koga oni jos mogu animirati,kolika budala moras biti?