Pavićević: Predsednička trka bez mene

D. M.

01. 09. 2016. u 18:41

Vladimir Pavićević, bivši član Nove, o planovima posle razlaza sa Živkovićem: Ne osećam žal što nisam u Skupštini, a nije ni dobro da se predugo sedi u bilo kojoj političkoj instituciji

Павићевић: Председничка трка без мене

SIGURNO neću biti kandidat na predsedničkim izborima. Ali imam ambiciju da podržim kandidata koji je svojim delanjem do sada pokazao kolika je snaga institucije kad je vodi čovek koji je stručan, posvećen svom poslu i odan poštovanju pravila i procedura.

Ovako Vladimir Pavićević, docent na FPN, bivši poslanik i nekada član Nove stranke, za "Novosti", odgovara na pitanje da li su tačna nagađanja da ima ambicije da uđe u trku za izbor šefa države.

* Ko bi bio idealan kandidat opozicije?

- Zaštitnik građana Saša Janković. Očekujem da će upravo on biti zajednički kandidat jednog dela opozicije na izborima za predsednika. Ukoliko odluči da se kandiduje, apsolutno ću ga podržati u izbornoj trci.

* Zašto ste napustili Novu i da li vam je žao što niste poslanik?

- Žao mi je što na izborima nismo ostvarili bolji rezultat i upravo zbog toga sam, vođen etikom odgovornosti, podneo ostavku na stranačke funkcije. Ne osećam žal što nisam u Skupštini, a nije ni dobro da se predugo sedi u bilo kojoj političkoj instituciji.

* Šta vam je motiv da podržite Šutanovca za predsednika DS, čiji niste član?

- I ranije sam govorio da je važnost DS šira od interesa članova te stranke. Na parlamentarnim izborima dva puta sam bio kandidat na listi čiji je stožer bila DS. Šutanovac je zaslužio podršku za inicijativu, program i ozbiljni pristup. Delajući u Skupštini, držao se date reči i dogovora. Uveren sam da će biti izabran za novog predsednika DS.


DA PONOSNO POKAZUJEMO PASOŠ

* Koji su vaši dalji politički planovi?

- Učestvovaću i dalje u političkoj borbi da naša država bude tako uređena da svaki građanin može sa ponosom da pokaže pasoš na granici. Da kad plaća porez zna da će novac biti namenski potrošen i da bude siguran za svoju i bezbednost najmilijih. Posebno ću se baviti različitim aspektima obrazovne politike.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)