Bio je neplivač, ali je odlučio da ide sa drugovima na jezero. Majka mu je rekla da se pazi, a on joj odgovorio - Ne brini: Detalji tragedije na Fruškoj gori

Z. R.

četvrtak, 02. 07. 2020. u 22:21

Био је непливач, али је одлучио да иде са друговима на језеро. Мајка му је рекла да се пази, а он јој одговорио - Не брини: Детаљи трагедије на Фрушкој гори

Jezero Beli kamen i Miljan Jovanović

Miljan Jovanović (28) pao u ledenu vodu i odmah potonuo
NA fruškogorskom jezeru Beli kamen kod Bešenova u sredu oko 17 časova utopio se Miljan Jovanović (28) iz Ratkova kod Odžaka. Miljan je na kupanje otišao sa dvojicom drugara, takođe Ratkovčana, sa kojima je radio u Novom Sadu.

- On se oko pola dva po podne javio majci i rekao da sa drugarima ide na kupanje, jer je ponestalo vode u stanu u kojem su zajedno živeli. Majka mu je kazala da pazi, jer je neplivač, a on joj je odgovorio da ne brine. Utopio se u 16.45 - rekao je, za "Novosti", izvor iz Policijske stanice Odžaci.

Jezero Beli kamen zovu još i "jezero smrti", jer je duboko više od 50 metara, i na njemu je zabranjeno kupanje. Nastalo je osamdesetih godina prošlog veka kopanjem krečnjaka za cementaru u Beočinu.

- Ne zna se kako su otišli na to jezero. Možda su ranije bili tamo, a možda i prvi put, jer im je neko rekao da je voda bistra i hladna, a kupanje je besplatno, što je njima odgovaralo, jer njihove porodice nisu baš imućne - rekao je jedan od Miljanovih poznanika.

U policiji kažu da se, prema izjavama Miljanovih drugara, on utopio tako što je iznenada pao u vodu sa stene na kojoj je sedeo.

- Momci su odmah skočili da ga spasu, ali ga nisu pronašli. Ubrzo su stigli pripadnici Žandarmerije i ronioci, koji su izvukli njegovo beživotno telo - rekao nam je izvor iz policije.

Naš sagovornik pretpostavlja da se Miljan nije utopio zbog toga što je bio neplivač, nego zato što mu se nešto desilo dok je sedeo, što ga je pokosilo.

- Na takav zaključak upućuje to što nije reagovao tako kao da je pokušavao da se spase, nego je, prema svedočenju drugara, potonuo kao cigla. Vreme je bilo teško, on je pre toga naporno radio, i moguće je da je zatajio kardio-vaskularni sistem, što će biti ustanovljeno obdukcijom - kažu u MUP.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Seka

03.07.2020. 09:49

Štavgod da je uzrok utapanja ovog mladog momka velika je tragedija.Ali roditelji kao što učite svoju decu da čitaju i pišu učite ih da plivaju.Dete će lakše da se izbori s problemom u vodi ako je sigurnije u sebe.Veoma često do utapanja dolazi i zbog ogromne panike pogotovo kad je u pitanju ne plivač.

Pera Detlić

04.07.2020. 15:22

@Seka - Deca iz banata, severa bačke i većeg dela srema nemaju mogućnosti da u bazenima uče plivanje, a o rekama da ne pričam. Cene na bazenima i gde ih ima su ne pristupačne većini roditelja. Na žalost jedan mladi život je ugašen i ništa ga ne može vratiti.