ČAČAK - U sred dana, naočigled brojnih prolaznika u samom centru Čačka, tik uz Dečiji dispanzer, u petak oko 11 časova došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja u kojoj je D.J. iz ovog grada zadobio tri prostrelne rane nogu. Napadač je uspeo da pobegne s lica mesta, a zatim je u naselju Markovica pronađen automobil koji je tokom napada koristio.

Prema rečima slučajnih prolaznika, do pucnjave u Učiteljskoj ulici došlo je kada je jedan mladić prišao automobilu u kome su se nalazili D.J. i njegov prijatelj V.M.


Napadač je zatim iz neposredne blizine ispalio tri hica u noge D.J. a jedno zrno je okrznulo njegovog saputnika V.M. Napadač je zatim pobegao s lica mesta.


Nedugo zatim, u naselju Markovica pronađen je zapaljen automobil "opel korsa", koji je za sada nepoznati napadač koristio tokom pucnjave.


- Začuli su se pucnji, odjednom su se ljudi zatečeni situacijom uskomešali. Trenutak kasnije, kada se situacija raščistila, videli smo mladića koji je ležao na trotoaru. Čista je sreća što niko nije stradao jer se sve dešavalo u periodu kada roditelji dovode decu u dispanzer a ulica je puna prolaznika - rekao je stanar obližnje zgrade - Odmah zatim, na mesto događaja stigli su ekipa Hitne pomoći i policija.


Pročitajte i: Pucnjava kod Dečjeg dispanzera u Čačku: Mladiću ispaljena 3 metka u noge (FOTO)


Prema informacijama iz čačanske bolnice, povređeni D.J. nije životno ugrožen.

- On je smešten na odeljenje hirurgije i van životne opasnosti je - rekla je dr Biljana Kočović, portparol bolnice u Čačku.Izvor iz istrage napominje da su mladići umešani u ovaj incident od ranije poznati policiji.


Prvi tragovi upućuju na povezanost sa ranijim događajima, ali će se tek po okončanju istrage znati da li je poslednja pucnjava u vezi sa prethodnim incidentima.


- Istražuje se da li je najnoviji događaj povezan sa pucnjavom koja se dogodila jula 2018. godine u pošti u Ljubiću kada je ranjen V.M. Za napad je osumnjičen P.P. čiji je automobil zapaljen ubrzo zatim. Pre oko godinu dana, pomenuti su učestvovali su u tuči, na čačanskoj glavnoj ulici - rečeno je "Novostima".