U Dečanima sahranjen Boško Ćirić, jedini Srbin iz ovog grada

D. Zečević

sreda, 03. 06. 2020. u 20:42

У Дечанима сахрањен Бошко Ћирић, једини Србин из овог града
Na srpskom pravoslavnom groblju nadomak manastira Visoki Dečani danas je sahranjen Boško Ćirić (58)

Na srpskom pravoslavnom groblju nadomak manastira Visoki Dečani danas je sahranjen Boško Ćirić (58), jedini Srbin iz ovog grada. Uz opelo koje je služio iguman Visokih Dečana Sava Janjić u pratnji monaha, povratnika iz okolnih metohijskih sredina i predsednika Privremenih organa opština Peć i Klina, odnosno načelnika pećkog okruga Mila Stevanovića, Ćirković je ispraćen na večni počinak.

- Ćirić je bio jako vezan za manastir Dečani i eto sahranjen je danas na veliki praznik za manastir, praznik cara Konstantina i carice Jelene- pojašnjava Božidar Šarković, predsednik Privremenog organa opštine Klina koji napominje da se posle raseljeništva juna 1999. godine Ćirić u svoj stan u Dečanima vratio 2014. godine, gde je osim u manastiru provodio vreme.


Njegovoj sahrani osim monaha i dvadesetak Srba prisustvovalo je i nekoliko Albanaca, komšija iz zgrade koji su izjavivši saučešće igumanu Visokih Dečana, Savi Janjiću istakli da je Boško bio dobar komšija, da nikada nikome nije naneo zlo i da od njega nikada nisu čuli ružnu reč. Inače, Boško je pronađen mrtav u svom stanu nadomak centra Dečana, a uzrok smrti je bolest sa kojom je bio suočen poslednjih meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Virak

04.06.2020. 23:37

Zao mi je coveka jako, ali mi je zao sto je ovo groblje tako zadivljalo zar bas niko nije mogao da ga malo uredi makar jos ovaj put.

Драган Каровић

06.06.2020. 13:16

Бог душу да ти прости,Бошко!Опрости,што ти ми недостојни,твоје храбрости и честитости,не помогосмо.Неће ми бити ни олакшање,што те познавах!