NEMAM saznanja koja bi mogla da doprinesu rasvetljavanju ubistva moje snaje!

Ovom rečenicom Vladimir Marjanović, započeo je i završio svedočenje na suđenju njegovom sinu Zoranu, optuženom da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu (33) na nasipu Crvenka u Borči. Potom se, pred većem beogradskog Višeg suda pozvao na zakonsku mogućnost da kao srodnik ne mora da odgovara na pitanja.

- Moja supruga Zorica nije mogla da dođe jer je doživela moždani udar i nije u mogućnosti da svedoči - dodao je Vladimir i sudu priložio medicinsku dokumentaciju za Zoranovu majku, koja je, takođe, bila pozvana.

Na suđenju se kao svedok pojavio i policajac Boris Pucić, koga je Zoran Marjanović zvao, oko 17.30 i rekao da je nestala Jelena:

PROČITAJTE JOŠ - Ubeđivali su nas da je Zoran ubica: Svedočenjem brata i snaje nastavljeno suđenje Marjanoviću, sin Uroš nije hteo da svedoči, roditelji opravdano izostali

- U SMS poruci sam mu poslao dva broja telefona, u "29." i u Borči na koje da prijavi nestanak. Bio sam kod kuće i onda sam se obukao i krenuo na nasip. Kolima sam prolazio nekoliko puta, ne bi li je pronašao. U drugim kolima su bili Vladimir, Zoran, Miloš i Jana. Mimoilazili smo se, ali od nje nije bilo ni traga. Najviše sam gledao ovu stranu ka Dunavu, jer su tu bili džepovi puni vode. Tu je vađen pesak, ima drveća, šiblja... Suprotnu stranu nisam ni gledao, jer su tamo nisko rastinje i kuće. Za taj kanal gde je kasnije Jelena nađena nisam ni znao da postoji.

Pucić je ispričao da je Jelenu poznavao, jer se družio sa njenim ocem i majkom, a kasnije i sa njom i Zoranom. Svraćao je kod njih u studio, na kafu, sok...

PROČITAJTE JOŠ -  "Novosti" na suđenju Zoranu Marjanoviću: Sin Uroš se pozvao na pravo da ne svedoči, brat Miloš detaljno opisao dan ubistva, svi čekaju NjENO svedočenje

- Više ne dolazim kod Marjanovića, jer su mediji svašta pisali o meni, kompromitovali me - bio je revoltiran Pucić. - Gde god bih stao, čak i na pumpi da natočim gorivo, neko bi dobacio: "Ej, Borise, ko je ubio Jelenu?!"

Kao svedok je ispitana i Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanovića. Na samom početku je izjavila da je sa ovom familijom vrlo bliska, da je venčala Jelenu i Zorana, kao i njegovog mlađeg brata Miloša i njegovu sadašnju suprugu Milicu.

- Tog 2. aprila došla sam kao i uvek rano kod Marjanovića, usput im kupila hleb - ispričala je Vukomanovićeva. - Sećam se da je tog dana Zoranov sin iz prvog braka Uroš imao vozački ispit. Položio ga je i svi su bili veseli. Jelena mu je dala novac da počasti drugare. Zoran, Jeca i mala Jana su u jednom trenutku odlučili da izađu. Jeca je htela da trči, želela je da smrša.

Marjanović sa advokatima

Prema rečima svedoka, Vladimir je otišao u nabavku hrane u prodavnicu, a ona je ostala sa Zoricom, Zoranovom majkom. Htela je da joj pomogne oko žulja, koji je mučio, ali nije mogla da pronađe makazice.

- Pozvala sam Jecu da je pitam gde su - ispričala je Vera. - Ona je trčala, ali se setila da su u spavaćoj sobi i to mi rekla. Ne znam koliko je bilo sati, jer nisam gledala na vreme, ali sam kasnije videla da sam se sa Jecom poslednji put čula u 16.42. Posle izvesnog vremena u kuću se vratio Vladimir sa namirnicama i rekao da je Jeca nestala, da ga je Zoran zvao. Iz svoje sobe je izašao Miloš i on je sa ocem otišao na nasip gde su ih čekali Zoran i Jana.

Vukomanovićeva je navela da su svi bili uvereni da je Jeleni pozlilo, jer je postila i držala dijetu. Počeli su da okreću brojeve telefona bolnica i zdravstvenih ustanova, ali nje nigde nije bilo. Onda je Veru pozvao Zoran i rekao joj da prijavi nestanak u policiji.

- Kada sam stigla u policiju, obavestili su me da ipak suprug mora da prijavi nestanak. Sačekala sam ga, a onda smo se zajedno vratili kući - rekla je Vukomanovićeva.

Ona je ispričala i da su malu Janu vratili sa nasipa i da su pozvali vaspitačicu Lenku da je čuva. Dete je crtalo travu i sve vreme govorilo da se "mama izgubila u travi".

- Kada je Jelena krenula iz kuće da li je imala vezanu ili puštenu kosu - interesovalo je predsednika veća sudiju Jelenu Škulić.

Jelena Marjanović

- Ne sećam se - odgovorila je Jelenina kuma.

Inače, tokom uviđaja, nedaleko od mesta gde je pronađeno telo ubijene pevačice, pronađena je gumica za kosu na kom je pronađen njen, ali i DNK ostalih članova porodice. Kosu, inače, vezuje i Vladimir Marjanović, a u to vreme su to činili i optuženi Zoran, njegov brat Miloš...


TEODORA U MARTU

TEODORA Krsmanović, sestra od strica Jelene Marjanović, nije se pojavila jer je, kako je obavestila sud, bolesna. Njeno ispitivanje obaviće se 9. marta za kada je zakazan i nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću. Sudija Jelena Škulić je obavestila i da su za 21. i 27. april zakazana ročišta. Pored svedoka, biće ispitivani i veštaci.


"'AJDE, TETKA, STAVI KAFU"

NA suđenju čulo se i da je Zoran Marjanović povremeno oslovljavao suprugu sa "tetka" i "komšinice".

- Znao je da joj kaže "ajde, tetka, stavi kafu"...- ispričao je policajac Boris Pucić. - To je bilo iz milošte, znate kad tako supružnici daju nadimke jedni drugima. U njihovom odnosu nisam primetio bilo šta nasilno ili grubo.


VARNICE U SUDNICI

POSLE svedočenja Vere Vukomanović i Borisa Pucića, zamenik tužioca Jelena Biorčević Cerović nije imala pitanja što je zasmetalo advokatima odbrane Stefanu Jokiću, Veljku Delibašiću, Nikoli Dumniću i Aleksandru Zariću. Jer je, kako su rekli, njenu ulogu preuzela sudija Jelena Škulić, koja je imala brojna potpitanja.

- Evo, sad vi preuzmite ulogu i branioca - bili su revoltirani advokati što sudija, kako su rekli, postavlja nepotrebna pitanja i preuzima ulogu tužioca.