SAZNANjE da je njegov sin jedinac Nikola F. (26) uhapšen pod sumnjom da je maja 2019. godine usmrtio majku, a potom je, krišom, zakopao u dvorištu porodične kuće u Bačkom Gradištu, duboko je potresla i uznemirila njegovog oca Dragana, supruga ubijene Dušice F. (55).

Ističe Dragan, koji od 2016. godine nije živeo s porodicom, da ga je sramota i da ne zna kako posle svega da dođe u rodno mesto iz Nemačke, gde živi i radi kao keramičar.

- Pokojna supruga i ja se nismo slagali. Napustio sam kuću i otišao u podstanare, a njih dvoje su ostali u kući - kaže Dragan. - Priče koje se sada mogu čuti, da sam nameravao da se razvedem od Dušice i u Nemačkoj se oženim drugom ženom, notorna su laž.

Kako tvrdi, brinuo je o sinu i bolesnoj ženi, a kada je dobio posao u inostranstvu, svakog meseca im je slao po 300 evra, a nekada i više.

- Kada sam 2018. došao u selo, iznenadio sam se koliko je Dušica bila mršava - priča Dragan. - Jedva je stajala na nogama, a na pitanje da li je sin maltretira, nije ništa odgovorila. Nameravao sam da je zbog takvog stanja smestim u dom, ali u Bečeju i Čurugu nije bilo mesta.

PROČITAJTE JOŠ - Hteo je da se razvede od Dušice, sin mu je rekao da je umrla. A kada je tražio izvod iz matične knjige umrlih,saznao je da se i dalje vodi kao živa: Kako je otkriven zločin u Bačkom Gradištu

- Pitao sam sina šta se dešava, on me je uveravao da je Dušica dobro - kaže Dragan. - A onda su, prošle godine, do mene stizale priče komšija - da ne viđaju Dušicu, kazali su da im je Nikola rekao da mi je žena umrla u bolnici u Novom Sadu i da ne znaju gde je sahranjena.

Uznemiren takvim pričama, Dragan je pokušao da od komšija sazna gde je sahranjena. Tada mu je javljeno da se Dušica vodi kao živa...

Tada je klupko počelo da se odmotava, policija je privela Nikolu koji je najpre rekao da je majka umrla i da ju je zakopao u dvorištu, jer nije imao para za sahranu. Na kraju je priznao da ju je šamarao, i uhapšen je pod sumnjom da je usmrtio majku.


TUKAO PESNICOM

ZRENjANINSKO Više javno tužilaštvo je saopštilo da na osnovu utvrđenih činjenica, a posle saslušanja Nikole F., proizlazi da je osumnjičeni neutvrđenog dana maja prošle godine, u Bačkom Gradištu u porodičnoj kući, prilikom svađe sa majkom, zadao Dušici više udaraca pesnicom po glavi i da je usled toga preminula.