SREDINOM prošle godine, nepoznati muškarac došao je kod mene i rekao mi da kažem bilo koju "bezobraznu" cifru da ovaj postupak protiv Dragoljuba Simonovića "ode pod tepih". Odbio sam i rekao tom čoveku da, svakog jutra, kada ustanem, hoću da se pogledam u ogledalo.

Ovo je u petak u nastavku suđenja bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima, koji se terete za paljenje kuće novinara "Žiga info", u decembru 2018. godine, izjavio oštećeni Milan Jovanović.

On je naglasio da ovu "nepristojnu ponudu" nije prijavio policiji, jer ne poznaje čoveka koji je bio kod njega. Novinar je ostao pri svom iskazu datom u tužilaštvu - tvrdeći da sve što je Simonović dosad ispričao "neistina", da je odgovoran za incident, te da se pridružuje njegovom krivičnom gonjenju i zahteva odštetu.

Sud je saslušao i optuženog Igora Novakovića, koji je sada promenio iskaz, tvrdeći da mu je prethodni, dat u istrazi, iznuđen pretnjama i ucenama da ukoliko ne pomene da je "Sima Ciganin bio organizator paljenja", neće izaći iz pritvora i robijaće bar pet godina. Novaković je priznao da je sada optuženog Aleksandra Marinkovića svojevremeno pitao: "Mali, možeš li da sj...š jedan auto?"

- Mislio sam da polupa stakla, izbuši gume, polije uljem ili prefarba, ne i da zapali - kazao je Novaković.

PROČITAJTE JOŠ - Trojka zapalila kuću novinara

Detaljno je ispričao šta je sve prethodilo incidentu, ali nijednog momenta nije pomenuo da je Simonović bilo šta tražio od njega. Čak je tvrdio da Simonovića lično i nije poznavao, a kamoli da mu je bio telohranitelj.

- Pala mi je na pamet ta luda ideja... Marinkoviću sam rekao samo adresu, Grobljanska 21, ali nisam znao o čijem automobilu je reč. Mislio sam da je to nekog Jovanovića, koji je pre imao problema sa zakonom i sada je u inostranstvu. O paljenju novinarove kuće saznao sam sutradan.

SVEDOČI SUPRUGA

ZA paljenje Jovanovićeve kuće, osim Simonovića, kao nalogodavca, optuženi su i Vladimir Mihailović, Novaković i Marinković, koji je u bekstvu. Na sledećem ročištu trebalo bi da svedoče Jovanovićeva supruga Jela i tri veštaka.