Nebojša Rošić, otac jednog od šestoro Srba kojima se sudi za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je danas da je ovaj sudski proces montiran i da su na zajedničkom slavlju viđeni tužilac i kosovski policajac koji je maltretirao njegovog sina.


Rošić je izjavio da je petnaest meseci kako se njegov sin Marko nalazi u pritvoru i da je sada na Fejsbuk profilu policajca Besima Smakolija, za kojeg tvrdi da je maltretirao njegovog sina, video zajedno tog policajaca i tužioca Sulj Hodžu.


Zamislite kako sam se osećao kada sam video to da policajac i tužilac, ja mislim da oni sve kuvaju u toj kuhinji i montiraju te procese, i sada još izbacuju na Fejsbuk profile slike da se vide da su zajedno, da rade zajedno da sve to montiraju i nameštaju”, izjavio je Rošić.


On dodaje da od nastavka suđenja nema nikakva očekivanja i da sumnja u pravdu na Kosovu.


Videli ste kako je njihovo pravosuđe, ja sam to sto puta rekao da i kada se deca igraju postoje neka pravila, međutim ja sam video da u njihovom tužilaštvu i njihovom pravosuđu nema pravila, pravde, nema zakona. Svega ima samo toga nema što bi trebalo da ima, stvarno ne znam šta da očekujem, očekivanja su mi nikakva”, navodi on.


Ceo svet i međunarodna zajednica znaju da je ovaj proces montiran i samo me boli to što se niko od njih nije udostojio da kaže koju reč za ovaj proces a svi znaju da je montiran proces, kazao je Rošić.


Rošić je ranije izjavio da je u cilju iznude priznanja kojim bi optužio potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i državu Srbiju za umešanost u ubistvo Ivanovića njegov sin izložen neviđenoj torturi koja traje gotovo godinu dana.


Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža odlazi u penziju, to je na Fejsbuk stranici objavio njegov saradnik policijski istražitelj Besim Smakoli, uz njihove zajedničke fotografije.


Suđenje za šestoro Srba iz Severne Mitrovice koje specijalni tužilac Hodža tereti da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, biće održano 11. februara u Specijalnom sudu u Prištini kada bi optuženi trebalo da se izjasne o krivici.


Ivanović je mučki ubijen 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Severnoj Mitrovici.

(kosovo-online.com)