VELIKI broj prijatelja pokojnog Miloša Mileusnića, dvadesetčetvorogodišnjeg studenta iz Čačka koji je zverski ubijen u Beogradu, u nedelju uveče su, na godišnjicu njegove smrti, organizovali bakljadu. Oni su se okupili na "pešačkom" mostu na Moravi, i uz paljenje baklji pokazali da sećenje na njega u rodnom gradu i te kako živi i da će borba za pravdu biti nastavljena.

PROČITAJTE JOŠ - “Jadno i bedno sam se osetio kada sam video kakav je on psihopata, a kakav je moj sin bio“: Otac Miloša Mileusnića o Neđeljku Đuroviću

Za Miloševo ubistvo optužen je Neđeljko Đurović iz Požarevca, koji je prvo priznao da je izvršio zločin iz ličnog nezadovoljstva, a kasnije je tu izjavu povukao. Suđenje za ovaj svirepi zločin počelo je prošle nedelje pred Višim sudom u Beogradu, kada je Đurović negirao delo koje mu se stavlja na teret.

Inače, Miloševi drugovi pokrenuli su peticiju kojom traže da optuženi bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a i sam grad na Moravi išaran je grafitima u kojima se zahteva ova kazna.

- Neđeljko Đurović, ubica, izašao je na ulice Beograda s namerom da izvrši krvavi pir i oduzme nečiji život. Miloš Mileusnić je bio prva osoba na ulici na koju je ubica naišao i izgubio je život bez ikakvog povoda. Ubica i Miloš se pre ovog brutalnog događaja nisu poznavali, niti su se ikada sreli. Taj prvi i poslednji susret je bio tragičan za našeg drugara Miloša. Ovaj stravični događaj ne sme ostati nezapamćen, i zato apelujemo na sve ljude zdravog razuma da potpišu peticiju kako bi ubica dobio drakonsku kaznu, a svaki potencijalni slučaj ovakvog tipa bio sprečen - navodi se u tekstu peticije.