Okončano veštačenje snimaka u slučaju masakra u Jabukovcu: Evo da li je Maja B. bila sučesnik u četvorostrukom ubistvu

S. M. J. - Lj. T.

24. 01. 2020. u 08:32

Окончано вештачење снимака у случају масакра у Јабуковцу: Ево да ли је Маја Б. била сучесник у четвороструком убиству

VEŠTAČENjE Davor Pernić, Maja B. i mesto četvorostrukog ubistva

Snimci razgovora između Davora Pernića i devojke koju je označio kao svog saučesnika u zločinu demantuju osumnjičenog

MAJA B. (25), iz negotinskog sela Dupljane, koju je Davor Pernić (35), iz Jabukovca, u dopunjenoj izjavi označio kao saučesnika u ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna 7. avgusta prošle godine - nije učestvovala u tom masakru!

Ovo je potvrđeno nakon preslušavanja snimaka razgovora koji su vođeni između Maje B. i Pernića i njihovog direktnog sučeljavanja pred istražnim organima - saznaju "Novosti".

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala veštačenje mobilnih telefona Pernića i Maje B. materijal, koji je je bio smešten na četiri diska, na kome su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, definitivno je ustanovljeno da tu nema nikakvih dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu u mestu Velja Vratna.


Pročitajte i:Maja mi je pomagala, sve sam snimio: Nastavak istrage četvorostrukog ubistva kod Jabukovca, Davor tvrdi da ima dokaze protiv saučesnice!- Razgovori između Maje B. i Pernića su, uglavnom, vođeni na vlaškom jeziku - navodi za "Novosti" izvor iz istrage. - Zato smo, najpre, sve morali da prevedemo, preslušamo i sačinimo transkripte. Tada je ustanovljeno, a to je dokazano i u direktnom sučeljavanju između Maje B. i Pernića da tu nema dokaza koji ovu ženu povezuju sa surovim masakrom.

U međuvremenu, Maja B. je puštena da se brani sa slobode, dok je Pernić vraćen u Okružni zatvor u Negotinu.


ANALIZA OPUŠKA

- OSUMNjIČENI nas je odveo do mesta zločina i pokazao nam opušak od cigarete - navodi naš sagovornik. - On tvrdi da je reč o ostatku cigarete koju je, navodno, Maja B. zapalila nakon zločina i drži se priče da je ona pucala i ubila dve žene tokom masakra na imanju Kazimirovića, tako da sada čekamo DNK analizu tog opuška.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije