BOLjEVAC – Apelacioni sud osudio je, pravosnažno, na 20 godina zatvora Alena Markovića (29), iz boljevačkog sela Sumrakovac, koji je sa više udaraca sekirom po celom telu ubio svoju babu po ocu Ljubicu (85) i dedu Milana (91).

- Alen, koji boluje od epilepsije, kobnog dana je sedeo ispred seoske kafane, gde je popio nekoliko piva. Nakon toga, u pripitom stanju, otišao je kod babe i dede i tražio da mu daju 10.000 dinara - ispričao nam je tada izvor blizak istrazi. - Kazao im je da zna da imaju novac, jer su pre nekoliko dana primili penziju. Deda i baba su, međutim, odbili da mu daju pare, nakon čega je njihov unuk istrčao u dvorište...

Pročitajte još: Uhapšeni muškarac i tinejdžer, osumnjičeni za ubistvo beskućnika na Čukarici

Kada se vratio u kuću, Alen je u ruci držao sekiru. Navodno, ponovo je zatražio od babe i dede novac, zapretivši da će ih, ako ga ne poslušaju - ubiti. Međutim, starci su negirali da imaju novac, nakon čega je njihov unuk pobesneo. Sečivo je sevnulo…
- Udario je, najpre, Ljubicu, koja se stropoštala na pod - nastavlja naš sagovornik. - Milan je počeo da zapomaže, a to je čuo jedan od komšija koji je odmah pozvao policiju.
Policajci iz Boljevca su veoma brzo stigli u Sumrakovac. Uleteli su u kuću i tu zatekli stravičan prizor - Alen je, sav krvav, sa sekirom u ruci, stajao iznad svog dede, koji je još davao znake života.

- Alen nije pružao otpor prilikom hapšenja - navodi naš izvor. - Milan je odmah prevezen u borsku bolnicu gde je, uprkos intervenciji lekara, podlegao povredama. Ljubica je, kako se ispostavilo, bila mrtva od prvog udarca sekirom koji joj je zadao njen unuk.