DEJAN D. (28) uhapšen je u četvrtak uveče zbog sumnje da je u popodnevnim časovima u Novom Sadu ubio bivšu devojku Dušanku J. (25). Zločin se dogodio oko 16 časova u Ulici Alekse Šantića, ispred broja 48, gde je, kako saznajemo, devojka izbodena nožem.

Ekipa Hitne pomoći je brzo izašla na teren, ali je Dušanka preminula na putu do Urgentnog centra.

PROČITAJTE JOŠ - Đurica (24) je svoju devojku Milicu (20) iskasapio nožem, poslao poruku članu porodice, pa se obesio: Detalji stravičnog zločina u Srpcu

- Dobili smo poziv da se devojka srušila na ulici i da joj krv curi iz usta, ali su je lekari po dolazku zatekli u besvesnom stanju sa ubodnim ranama na dušniku i grudnom košu, nanetih najverovatnije hladnim oružjem. Odmah su nekoliko puta pokušali reanimaciju, ali je ona podlegla povredama - rekla nam je dr Ivana Ramović, iz Urgentnog centra.

Reč je o odbojkašici poreklom iz Crne Gore, odakle je, kako saznajemo, i napadač, takođe odbojkaš. On je, kako su ispričale komšije, sedeo u ispred zgrade i čekao Dušanku da se vrati iz prodavnice. Kad je naišla, najpre je počela svađa, a zatim ju je nekoliko puta ubo nožem i pobegao. Policija ga je brzo locirala, a on je tokom beksta odbacio jaknu i mobilni telefon, najverovatnije da bi se oslobodio tragova krvi i da ga ne bi locirali.

Na mesta gde je ležala devojka bili su vidljivi tragovi zločina i razbacane stvari koje su ispale iz kese koju je nosila iz prodavnice. Kako nezvanično saznajemo, devojka je bila osam godina u vezi sa Dejanom, a izbodena je nožem ispred zgrade u kojoj je stanovala. Da li je zločin posledica ljubomore, ili je ubica imao neki drugi motiv, pokazaće istraga.

Hapšenje Dejana D.