Policija je brzom akcijom u sredu ujutru uhapsila dvoje, od troje, napadača na fudbalera Aleksu Terzića (20). Dok se u Policijskoj upravi grada Beograda utvrđuju razlozi i detalji incidenta, “Novosti” su došle do saznanja kroz šta je prošao tokom noći mladi reprezentativac Srbije i prvotimac Fiorentine, kao i da je završio sa lakšim telesnim povredama: frakturom nosa, iščešenjem ruke, hematomima na glavi i licu.


Po povratku iz Niša, gde je Terzić igrao u nacionalnom dresu utakmicu protiv Rusije, na autoputu oko Autokomande primetio je Audi A6 da ga prati i da se unosi u njegov automobil marke BMW italijanskih tablica. Aleksa je procenio da nije bezbedan i ubrzao, ali su napadači krenuli da ga jure i da voze paralelno sa njim tražeći mu da otvori prozor što je on i učinio. Tada su od njega tražili da stane i da im da 5.000 evra. Terzić je nastavio da vozi i u jednom momentu, već na Novom Beogradu, udario u taksi koje se našao na putu. Tu je trka prestala i usledio je fizički napad. Dva momka su izašla iz A6, izvukla ga iz automobila i nanela mu lakše telesne povrede.


Svemu tome je svedočio taksista, koji je bio priseban i pozvao policiju. Policija i hitna pomoć su brzo stigli na lice mesta, a napadači su pobegli. Terzić je prevezen u Zemunsku bolnicu gde su mu ustanovljene povrede.


U audiju A6 je bila i devojka, koja je rano jutros uhapšena sa jednim momkom, dok se za drugim još traga.