POSLE hapšenja kod Azorskih ostrva i zaplene 800 kilograma kokaina, sakrivenih u jedrilici registrovanoj u SAD, je kod Los Anđelesa usledila nova policijska akcija u kojoj je "palo" još Srba. Pronađeno je i oduzeto oko pola tone kokaina, a među osumnjičenima su, pored srpskih državljana, Meksikanci, Sudanci, Kanađani i Kinezi.

Ispituje se da li je reč o istom tovaru koji je prošlog meseca krenuo iz Meksika ka Evropi, a zaplenjen je po dojavi srpske policije 2. septembra u Atlantskom okeanu. Kokain je, prema prvim operativnim podacima, nabavljen od istog kartela. Jedan krak je išao ka Evropi, drugi ka Severnoj Americi, dok je treći tovar trebalo da završi u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ - POGLEDAJTE: Ovako je pala kriminalna grupa sa državljanima Srbije, zaplenjen kokain vredan oko 50.000.000 evra! (VIDEO)

Novo hapšenje usledilo je samo nekoliko dana pošto su se iza rešetaka našli Vladislav Funštajn i još četvorica muškaraca. Funštajna, iz Erdevika, i njegove saučesnike sa jedrilice (Meksikanac i Rus) uhapsili su Španci, dok su u Srbiji lisice na ruke stavljene ocu i sinu, Mirku i Draganu Đankoviću iz Šida.


Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju “Novosti” u subotu 07. septembra