KRUŠEVLjANIN S.P.(40) koji je uhapšen sinoć u akciji policije u Kruševcu, zatečen je u Takovskoj ulici i to sa hirurškim rukavicama na rukama i oružjem, koje je bilo spremno za upotrebu, nezvanično saznaju “Novosti”. Nedaleko od mesta hapšenja,inače, živi lice sa kojim je S.P. imao ozbiljan sukob ove godine u jednom noćnom klubu.

- Osumnjičeni se potukao sa tim licem i u toj tuči je izukao deblji kraj - navodi nezvanično izvor “Novosti”.-

S.P.ima bogat kriminalni dosije, povezivao se sa tučama, drogom i nasilničkim ponašanjem, zbog čega je ranije bio i hapšen.

Pročitajte još: U Somboru zaplenjeno više komada oružja, kao i ručne bombe

Policija je sinoć oko 20,30 blokirala Takovsku ulicu i deo pristupnih puteva i upravo na ulici, kod osumnjičenog S.P.našla revolver i 12 metaka, koje je držao bez odobrenja. Daljim postupanjem policije pronađena je i droga:manja količina heroina u stanu osumnjičenog.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su S.P, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - saopšteno je ranije iz PU Kruševac.

Nelegalno oružje, municija i droga su oduzeti, a osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.