NA početku suđenja za ubistvo Draga Božovića (20) krajem prošle godine na Bežanijskoj kosi, optuženi Miloš Ćeranić (22) rekao je u ponedeljak da je slučajno usmrtio Božovića i da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Ispričao je da je Drago prvi potegao oružje i zapucao, posle čega je on uzvratio, ne gledajući gde puca. Suđenje se nastavlja 17. septembra, kada će biti saslušani drugovi žrtve.

Iznoseći odbranu pred beogradskim Višim sudom, Ćeranić je rekao da nije saglasan sa kvalifikacijom dela, s obzirom na to da se tereti za teško ubistvo.

- Drago je izvukao pištolj i pucao na mene. Iz straha sam izvukao i ja oružje i samo sam zapucao. Čuo sam da je puklo staklo, ali nisam gledao gde tačno pucam. Nesuglasice koje smo imali i zbog kojih smo se našli, nisu vredne psovanja, a kamoli smrti. Hoću da se izvinim za to što se desilo - izjavio je Ćeranić.

On je rekao da "ne bi o tome oko čega su imali sukob".


PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ POGIBIJE MATURANTA: Vozač bio trezan

- Nemam reči da opišem kako se osećam. Mislim i da je Drago slučajno opalio. Ne znam koliko sam metaka ispalio, niti koliko ih je bilo u okviru - rekao je odgovarajući na pitanja.

Ćeranić je objasnio i da je isto veče bacio pištolj u kontejner na okretnici autobusa, a odeću koju je nosio - dan kasnije, isto u kontejner.


HAPŠENjE

U decembru 2018. zbog ubistva Božovića uhapšeni su Ćeranić i U. C., koji je potom sklopio sporazum sa tužilaštvom za - neprijavljivanje krivičnog dela. Božović je upucan 26. novembra isred vrtića na Bežanijskoj kosi. Podlegao je povredama u bolnici pet dana kasnije.