СЛУЧАЈ ПОГИБИЈЕ МАТУРАНТА: Возач био трезан

С. БАБОВИЋ

15. 07. 2019. у 08:02

СЛУЧАЈ ПОГИБИЈЕ МАТУРАНТА: Возач био трезан

Место погибије матуранта Лазаревића, Фото С. Бабовић / Виктор Лазаревић, Фото "Фејсбук"

Основно јавно тужилаштво у Трстенику реагује после погибије матуранта Виктора Лазаревића (19). Околности незгоде у атару села Оџаци се испитују

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Трстенику истражује тешку саобраћајну несрећу на путу Крушевац - Краљево у којој је 10. јула, приликом контакта путничког возила "рено меган" и бицикла, погинуо матурант Виктор Лазаревић (19). Како сазнајемо, анализе су показале да Н. В. (50), возач "реноа" из Београда, није имао присуство алкохола у крви, али се друге околности незгоде у атару села Оџаци још увек испитују.

- Возило марке "рено" типа "меган" кретало се из Трстеника према Крушевцу, а сада покојни Виктор Лазаревић је управљао бициклом - предочава, за "Новости", Јелена Лапчевић, в. ф. јавног тужиоца из Трстеника. - У току је поступак спровођења доказних радњи ради утврђивања одговорности учесника у саобраћајној незгоди са смртним исходом.

Према незваничним сазнањима "Новости", само пет минута пре него је погинуо, матурант из Оџака био је на бензинској пумпи, на бициклу, заједно са својим другом, где су куповали слаткише. Прича се да су били на прослави пунолетства.

- Мало ниже, педесетак метара од пумпе, младићи су решили да пређу улицу, јер је са те стране, из смера Крушевца ка Трстенику, била велика гужвa, иако је било око два сата после поноћи - износи извор "Новости". - Дечаци су кренули да прелазе магистралу, јер је супротна трака била скоро пуста. Друг је успео да је пређе и настави даље левом страном, али је, нажалост, његов пријатељ настрадао.

Прочитајте још - ОЏАЦИ ТУГУЈУ ЗА ВИКТОРОМ: "Нема нашег Вите", "Нећемо те заборавити"

Извор "Новости" напомиње да је у возилу "рено меган" београдске регистрације била породица која је кренула на море, као и да возачу након несреће није одређена мера задржавања.


- До саобраћајне несреће је највероватније дошло када је возило марке "рено меган" ударило у задњи точак бицикла којим је управљао деветнаестогодишњи младић - наводе у крушевачкој полицији. - Бициклиста је од задобијених повреда преминуо на лицу места.

Виктор Лазаревић био је један од најбољих матураната Гимназије "Вук Караџић". Похађао је одељење 4/1, природно-математичког смера, и са успехом положио пријемни испит на ПМФ-у у Крагујевцу. Сахрањен је 11. јула на гробљу у Оџацима, уз присуство на стотине пријатеља, рођака и мештана.


ЗА ПРИМЕР

ПОРОДИЦА настрадалог матуранта је вредна и њени чланови су међусовно веома повезани. Отуда је трагедија још тежа. Многе заједничке фотографије на друштвеним мрежама, са излета, летовања и других лепих тренутака, сведоче о срећном породичном животу, који је несрећом заувек промењен. Међу сликама су и оне из 2014. године, где породица, са Виктором, сложно и без жалбе рашчишћава поплављено село, пострадало у непогодама тог маја, када је Западна Морава пробила брану и поплавила многе куће и њиве, од Оџака, преко Доњег Рибника, Почековине и Богдање, до Осаонице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације