MISTERIOZNA SMRT PENZIONERKE: Ležala mrtva u stanu pune tri godine?

M. Luković

sreda, 22. 05. 2019. u 20:23

МИСТЕРИОЗНА СМРТ ПЕНЗИОНЕРКЕ: Лежала мртва у стану пуне три године?

Nadežda Todorović

Posle prijave komšija, u kragujevačkom soliteru pronađeno beživotno telo Zorice M. (73). O njoj se ništa nije znalo od 2016.

PENZIONERKA Zorica M. (73) pronađena je mrtva u svom stanu u širem centru Kragujevca, a istraga će pokazati kada je i kako preminula. Komšije pretpostavljaju da je u stanu bila mrtva čak tri godine!?

Pročitajte još: UŽAS NA DUNAVU: Iz reke izvučeno telo žene

Posle pisanja lokalnih medija o njenom misterioznom nestanku, policija je preksinoć ušla u njen stan u naselju Mala vaga i u krevetu zatekla beživotno telo. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, penzionerka je najverovatnije preminula prirodnom smrću. Nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju i nakon toga bi trebalo da se pouzdano sazna uzrok smrti, kao i kada je žena tačno preminula.

Prema rečima komšija sa kojima smo u sredu razgovarali, reč je o osobi koja se nije mnogo družila sa ostalim stanarima zgrade u Ulici kneza Miloša. Upravnik zgrade Zoran Savić kaže da su se gomilali računi u njenom sandučetu i da je zbog toga "posumnjao" da joj se nešto dogodilo.

Pročitajte još: UBISTVO PENZIONERA: Đorđa usmrtio još uoči Đurđevdana

- Slučaj sam prijavio policiji 2018. godine. Nije bilo odgovora. Raspitivao sam se o njoj kod komšija i rodbine, ali niko nije znao gde je - priča Savić.


Ponovo je, kaže, pre nekoliko dana uputio zahtev policiji, koja je posle odluke nadležnog tužilaštva ušla u stan i u krevetu zatekla mrtvu ženu. Komšije pričaju da se nije osećao nikakav neprijatan miris, pa su verovali da ona i nije u svom stanu.

Komšinica Nadežda Todorović, koja se ranije najviše i družila sa nesrećnom ženom, priča da je Zorica dugo živela u Beogradu, da je često znala da ode i u inostranstvo i nije se mnogo družila sa drugim stanarima. Zato niko i nije pouzdanije znao gde je i da li joj se nešto desilo.

Posle smrti majke i brata, Zorica je živela sama u trosobnom stanu. U policija navode da je imala prijavljenu adresu stanovanja u Beogradu, da joj neka dalja rodbina živi u inostranstvu, pa su i s njima kontaktirali i tek onda, u prisustvu komšija, ušli u stan u Ulici kneza Miloša.

NA SPOMENIKU 2046. GODINA

ZORICA M. se, kažu komšije, nije udavala, nema potomstvo, a roditelji i rođeni brat, koji se takođe nije ženio, poumirali su. Bližih srodnika nema. Na spomeniku porodične grobnice na Varoškom groblju, na parceli 67/A uklesani su datumi rođenja i smrti njenih roditelja i brata, a ispod Zoričine slike stoji 1946 - 2046!? Šta je razlog i da li je možda Zorica sama zatražila to od nekog kamenoresca znajući da nema ko to da učini posle njene smrti, utvrdiće istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Maja

22.05.2019. 20:55

Tuzno....Tela koja nisu ziva a ne raspadnu se su tela svetih ljudi...tako je bar po predanju.. Sta neko od nauke moze da kaze?

Okolnosti

22.05.2019. 23:49

@Maja - Jednostavno, nisu se stekle okolnosti za raspad tijela. Naj češće mala vlažnost vazduha i nedostatak kiseonika dovodi do mumificiranja tkiva.Ovaj fenomen se naj češće može susresti u pećinama, pustinjama ili čak ako je tijelo zakopano u glinovito tlo ili mulj.Mikro organizmi koji su zaduženi za razlaganje tkiva nemaju uslove za razvoj i jednostavno odumru. Nema bakterija - tkivo će dehidrirati, isto kao proces sušenja mesa.

Milica

23.05.2019. 05:02

@Maja - Postoji i prica da su se svestenici i monasi molili za jednog upokojenog da telo pocne da mu se raspada. Ovde, mislim, da o svetosti nema nista, cim je Zorica planirala da zivi 100 godina. Coveku koji zivi bogougodnim zivotom nije mnogo bitno kad ce da umre, nego kako.

Mima

22.05.2019. 22:56

Otuđenje među ljudima je sve veće. Da niko ne primeti da je nema, da niko ne preduzme ništa tri godine! Kragujevac nije Njujork, već relativno mali grad.

Бинср

23.05.2019. 05:23

@Mima - Шта кад нема ни мужа ни децу, а није се дружила са људима.