CRVENA POTERNICA ZA SARADNIKOM LUKE BOJOVIĆA: Interpol traga za Koraćem zbog više ubistava

V. N.

petak, 11. 01. 2019. u 21:43

ЦРВЕНА ПОТЕРНИЦА ЗА САРАДНИКОМ ЛУКЕ БОЈОВИЋА: Интерпол трага за Кораћем због више убистава

Filip Korać Foto N. Fifić

Filip Korać pobegao je iz zemlje posle nekoliko brutalnih likvidacija, a gubi mu se svaki trag posle mučkog ubistva advokata Miše Ognjanovića

PRAVOSUDNI organi Srbije raspisali su crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem, navodno desnom rukom Luke Bojovića. Korać se sumnjiči za najteža krivična dela i niz likvidacija počinjenih na teritoriji naše zemlje, ali i regiona!

PROČITAJTE JOŠ - LUKA BOJOVIĆ PROTIV KORAĆA I KEKE: Muškarac opalio šamar Miši Ognjanoviću, a onda se otkrilo s kim je u ratu?

Raspisivanje poternice juče je potvrdio ministar policije Nebojša Stefanović. On je precizirao da Srbija traži Koraća zbog "izvršenja najtežeg krivičnog dela". Prema operativnim podacima sa kojima raspolaže srpska policija, Korać je jako blizak i vođama crnogorskog "škaljarskog" klana.

PROČITAJTE JOŠ - Holanđani tragaju i za Koraćem

- To se sve sada proverava, ali za vezu sa nekim ubistvima imamo dokaze i sumnje i zato je raspisana poternica - navodi naš izvor blizak istrazi. - Postoje tu i svedoci, koji su iz straha za sopstvene živote odlučili da progovore. Ipak, potrebno je dokazati da je on bio organizator mafijaških likvidacija.

Korać se u medijima dovodio i u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana "kavačkog klana", početkom prošle godine. Policija je uspela da rasvetli Baltićevu likvidaciju i za njegovim ubicom (koji je rodom iz užičkog kraja) raspisana je, takođe, poternica. Postoje operativni podaci da se Baltićev ubica krije na teritoriji Beča.

Filip Korać, prema operativnim saznanjima, pobegao je iz zemlje posle nekoliko brutalnih likvidacija ljudi bliskih njemu i Luki Bojoviću. Njemu se praktično gubi svaki trag posle mučkog ubistva advokata Miše Ognjanovića, krajem jula prošle godine.

Prethodno je u vazduh dignut glavni logističar "klana" Siniša Milić - čovek koji je brinuo o Koraćevom obezbeđenju. Njegov džip je eksplodirao usred dana na Autokomandi. Samo mesec dana pre toga ubijen je i kum Luke Bojovića - Dragoslav Miloradović.

Luka Bojović

NARKOTICI IZ JUŽNE AMERIKE

FILIP Korać sa Bojovićem se dovodio u vezu i sa zločinima vezanim za sukob sa klanom braće Slobodana i Branislava Šaranovića. U tom sukobu su ubijena oba Šaranovića, ali i mnogi njihovi bliski i dalji rođaci. Pored toga, za Koraća policija navodno ima operativne podatke i da je važna karika u krijumčarenju velikih količina narkotika iz Južne Amerike za Zapadnu Evropu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije