HOLANDSKA policija pokušava da locira i uhapsi Filipa Koraća, još jednog bliskog saradnika Luke Bojovića, za kojeg postoje operativni podaci da je u njihovoj zemlji. Sumnja se da je i on pored Veljka Banovića, zvanog Votka, uhapšenog pre nekoliko dana u belgijskom gradu Antverpenu, organizovao prebacivanje kokaina iz holandskih luka ka ostalim zemljama Zapadne Evrope.

Odavno se zna da se Bojović i pre hapšenja u Španiji, a pogotovo sada kada je u zatvoru, najviše oslanjao na njih dvojicu. Čovek od poverenja bio mu je i kum Dragoslav Miloradović, koji je nedavno ubijen u svojoj perionici na Karaburmi.


PROČITAJTE JOŠ:
Istražuju vezu sa ubistvom Gokčeta

- Banović je bio na sahrani Miloradovića i nije se odvajao od majke Luke Bojovića - navodi naš izvor.

- Bilo je više nego primetno da se Korać nije pojavio na poslednjem ispraćaju Lukinog kuma. Nekoliko meseci pre ubistva, u podzemlju se pročulo da su se Korać i Miloradović sukobili oko para, ali i raspodele poslova unutar klana. Još tada je bilo jasno da je došlo do raskola u nekada jedinstvenoj ekipi i to, pre svega, oko Bojovićeve naklonosti.

Navodno, Luka je počeo da zamera Koraću to što se suviše približio "škaljarcima" i što je više slušao njih nego njega. Posebno, jer je ugrozio mnoge članove ove beogradske ekipe uvukavši ih u krvavi rat dva crnogorska klana.

- Odnosi unutar Bojovićeve grupe, otkako je on u zatvoru, nisu onako dobri kao ranije - ističe naš sagovornik. - Otprilike ne zna leva šta radi desna ruka i obratno. To se naročito pokazalo posle još nerasvetljene likvidacije Gorana Tasića Gokčeta, kriminalca iz Vranja. On je ubijen marta ove godine u Amsterdamu i bio je na vezi sa Koraćem, odnosno važio je za njegovog čoveka.

Luka Bojović se nalazi u zatvoru u Španiji

Holandski mediji sada navode da se Banović dovodi u vezu sa Tasićevom smrću, ali i sa trgovinom narkoticima. U toku prošlonedeljne akcije, koju je sa operativnim podacima pomagala srpska policija, u delu Amsterdama gde je likvidiran Tasić uhapšen je Marko Puškić (35), takođe član Bojovićeve ekipe. Kod njega i Banovića pronađeno je četiri kilograma kokaina i skoro dva miliona evra u kešu.

Tamošnji istražni organi opisali su ubistvo Vranjanca kao obračun narko-klanova. Policija naglašava da sa hapšenjima i istragom nije gotovo, a i dalje nudi 20.000 evra za informacije o zločinu kao i o trgovini narkoticima. I ministar srpske policije Nebojša Stefanović naveo je da su Banović i Puškić članovi ozbiljne kriminalne bande.

Lisice: Veljko Banović

Prvi je hapšen poslednji put u Srbiji pre desetak godina i to sa Bojovićem. Tadašnji čelnici policije naveli su da sumnjaju da su spremali likvidacije na beogradskim ulicama. Pronađeno je oružje, falsifikovana dokumenta, kao i fantomke. Vođa ekipe se izvukao samo sa falsifikatom, dok je Banović osuđen na više od šest godina.

Puškić je, takođe, robijao zbog narkotika. Specijalni sud u Beogradu osudio ga je kao člana bande Suada Musića Batketa. Ova grupa je bila optužena za šverc više od 80 kilograma heroina. I on i Banović su posle izdržane kazne zatvora "otišli" u Holandiju, gde su nastavili sa starim "poslom".


PROČITAJTE JOŠ:
HAPŠENjE PRIPADNIKA BOJOVIĆEVOG KLANA: Votka bio zadužen za logistiku

RAT SA ŠARANOVIĆIMA

PREMA operativnim saznanjima srpske policije, u brutalnom razračunavanju klana Luke Bojovića sa braćom Slobodanom i Branislavom Šaranovićem, pored Filipa Koraća, bitnu ulogu imao je i Veljko Banović. Prvi više organizaciono, a drugi finansijski.


UDAR NA KLAN

POSLEDNjIH nekoliko meseci klan Luke Bojovića pretrpeo je najžešće udarce. Pored ovih hapšenja, dogodile su se i najmanje tri likvidacije ljudi koji su članovi grupe ili bliski njoj. Tri nedelje posle ubistva Dragoslava Miloradovića, na Autokomandi u centru Beograda od eksplozije bombe ispod vozila likvidiran je Siniša Milić Boske.

On je u grupi bio zadužen za to da pronađe ljude koji bi brinuli o bezbednosti Filipa Koraća, ali i da nađe vozila za razna krivična dela. Milić je, inače, bio i na vezi sa Savom Stevovićem, koji je ubijen sedam dana posle njega.